Γενικά θέματα 12 Μαΐου 2016

Ο «Φάκελος του Πελεκάνου» και ο έκπτωτος Βεζίρης

Ο «Φάκελος του Πελεκάνου» και ο έκπτωτος Βεζίρης


Πριν από δύο Κυριακές αναρτήθηκε στο διαδίκτυο 
ένα νέο blog τουρκικής προέλευσης και αγνώστου πατρότητας. Έκτοτε στο blog αυτό δημοσιεύθηκε ένα και μόνο κείμενο, ανώνυμου συντάκτη, με τίτλο «Ο Φάκελος του Πελεκάνου». Η γραφή του ανώνυμου συντάκτη παρέπεμπε σε ένα γνωστό δημοσιογράφο του στενού περιβάλλοντος της τουρκικής Προεδρίας. Το κείμενο εξηγούσε τους λόγους για τους οποίους ο Αχμέτ Νταβούτογλου θα απομακρυνόταν και μάλιστα άμεσα από τη θέση του πρωθυπουργού.

Η παράδοση στον οθωμανικό κόσμο, από το ρωμιό εξωμότη από την Πάργα με το πικρό τέλος που υπηρέτησε πιστά τον Σουλεϊμάν τον Μεγαλοπρεπή έως τη νεο-οθωμανική Αυλή του σημερινού προέδρου της τουρκικής δημοκρατίας, καλά κρατεί. Οι βεζίρηδες ήταν πάντα αναλώσιμοι. Ο Αχμέτ Νταβούτογλου, όπως και πριν από αυτόν, ο αυτοκόλλητος του Ταγίπ Ερντογάν, ο Αμπντουλάχ Γκιουλ από την Καππαδοκία, δεν θα μπορούσαν να αποτελέσουν εξαίρεση. Για μία σειρά από λόγους η δυναστεία των Ερντογάν αισθάνθηκε να απειλείται. Ο Αμπντουλάχ και ο Αχμέτ απλά παραγκωνίστηκαν ενώ παλαιότερα θα είχαν αποκεφαλιστεί σε κάποια εσωτερική αυλή του Τοπ Καπί με θέα στο τελωνείο του Θεοδοσίου στην μπούκα του Βοσπόρου. Ευτυχώς και για τους δύο που υπάρχει το ίντερνετ και δεν χρειάζονται πια αιματοβαμμένες εκτελέσεις.

Για τη συνέχεια AV

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube