Weather Icon

Stratfor: Γόρδιος δεσμός για την Ευρώπη οι τζιχαντιστές

Οι συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις σε Παρίσι και Βρυξέλλες δεν αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος. Η ευκολία στρατολόγησης των «ακραίων» και η αδυναμία των αρχών να αποτρέψουν νέες επιθέσεις. Οι ρίζες της ριζοσπαστικοποίησης.
Όπως οι επιθέσεις στο Παρίσι πέρυσι, οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Βέλγιο στις 22 Μαρτίου οδήγησαν σε ένα κύμα συλλήψεων και ενεργοποίησαν τις προσπάθειες των ευρωπαϊκών αρχών να διαταράξουν τις δραστηριότητες του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τζιχαντιστικών οργανώσεων. Ωστόσο, οι συλλήψεις δεν θα λύσουν το δυσεπίλυτο πρόβλημα των ριζοσπαστικοποιημένων Μουσουλμάνων που είναι αποφασισμένοι να επιτεθούν στην Ευρώπη.
Μέχρι να διευθετηθούν τα υποβόσκοντα ζητήματα που βοηθούν στη ριζοσπαστικοποίηση των Μουσουλμάνων στην Ευρώπη, οι αρμόδιες αρχές απλώς θα εξουδετερώνουν την άμεση απειλή, αλλά δεν θα αντιμετωπίζουν τη ρίζα του προβλήματος. Στο μεταξύ, οι τζιχαντιστές θα συνεχίσουν να αποτελούν απειλή για την Ευρώπη και αλλού.
Η αστυνομία και οι δυνάμεις ασφαλείας στην Ευρώπη συνέλαβαν δεκάδες υπόπτων τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους μετά τις επιθέσεις στις Βρυξέλλες. Οι συλλήψεις δεν περιορίστηκαν σε Βέλγιο και Γαλλία, αλλά επεκτάθηκαν και σε Γερμανία, Ιταλία και Βρετανία. Αν και οι επιχειρήσεις αυτές μπορεί να βοηθήσουν ώστε να ταυτοποιηθεί και να διαλυθεί δίκτυο (ή δίκτυα) του Ισλαμικού Κράτους, ωστόσο τα προβλήματα της Ευρώπης είναι πολύ βαθύτερα.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube