Weather Icon
Αιγαίο , Ελλάδα , ΝΑΤΟ 21 Απριλίου 2016

Τζέιμς Σταυρίδης: Η Τουρκία αποσταθεροποιεί την Ελλάδα με τις παραβιάσεις

Τζέιμς Σταυρίδης (James G. Stavridis), Κοσμήτορας της Σχολής «Fletcher School of Law and Diplomacy» στο Πανεπιστήμιο «Tufts» της Βοστόνης και πρώην Ανώτατος Διοικητής του ΝΑΤΟ, σε αποκλειστική, εφ’ όλης της ύλης, συνέντευξή του στοCNN Greece μιλά, μεταξύ άλλων, για τις Ελληνοτουρκικές σχέσεις και την παρουσία της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας στο Αιγαίο.
Ο «Ζορμπάς», όπως τον αποκαλούσαν οι συνάδελφοί του στο ΝΑΤΟ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του CNN Greece, για τις παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά πολεμικά αεροσκάφη επισημαίνει ότι: «Αυτά τα περιστατικά συμβαίνουν για δεκαετίες δυστυχώς. Η Τουρκία διαρκώς παραβιάζει τον κυριαρχικό εναέριο χώρο και τα χωρικά ύδατα και πρέπει να σταματήσει τη διεξαγωγή αυτών των αποστολών οι οποίες είναι αποσταθεροποιητικές». Υπογραμμίζει, επίσης, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να βοηθήσουν στην αποκλιμάκωση της έντασης με την Τουρκία καθώς και με τις δύο χώρες διατηρούν φιλικές σχέσεις.

Για τη συνέχεια  CNN 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube