Weather Icon

Απολύτως ετεροβαρές το «συμβόλαιο» που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με Α. Μέρκελ και Α. Νταβούτογλου

Σοβαρά εκτεθειμένη αφήνει την κυβέρνηση και προσωπικά τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, η επίσκεψη του γ.γ. του ΝΑΤΟ  Γ. Στόλτενμπεργκ, καθώς επιβεβαιώθηκαν όλοι οι φόβοι και ανησυχίες που είχαν διατυπωθεί όταν η κυβέρνηση αποδέχτηκε άνευ όρων το τελεσίγραφο της Α. Μέρκελ για από κοινού με την Τουρκία πρόσκληση του ΝΑΤΟ για ανάληψη δράσης στο Αιγαίο με πρόσχημα το μεταναστευτικό.
Το «συμβόλαιο» που υπέγραψε ο κ. Τσίπρας με την Α. Μέρκελ και τον Α. Νταβούτογλου, ήταν απολύτως ετεροβαρές και υπονομεύει τα εθνικά συμφέροντα χωρίς φυσικά να έχει αποδώσει το ο,τιδήποτε σχετικά με την ανάσχεση των μεταναστευτικών ροών.
Ο κ. Τσίπρας εμφανίστηκε στο Μέγαρο Μαξίμου να ομιλεί σε ώτα μη ακουόντων, να καταγγέλλει την Τουρκία ότι με τις αξιώσεις της εναντίον της Ελλάδας δεν επιτρέπει να εξελιχθεί ομαλά η Νατοϊκή Αποστολή στο Αιγαίο, και να προειδοποιεί ότι η Ελλάδα «δεν πρόκειται να αποδεχθεί ή να ανεχθεί οποιεσδήποτε ενέργειες που παρεμβαίνουν, ή που αμφισβητούν τα κυριαρχικά μας δικαιώματα, που προσδιορίζονται σαφώς από τις Διεθνείς Συνθήκες και από το Διεθνές Δίκαιο».

Για τη συνέχεια liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube