Weather Icon
Οικονομική Κρίση , Πρόσωπα 21 Απριλίου 2016

Γιατί δεν είναι λύση η δραχμή!

Γιατί δεν είναι λύση η δραχμή!

Ο τέως διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, κ. Γιώργος Προβόπουλος, μιλάει σήμερα στο liberal.gr για το Grexit, τη δραχμή, τις αντιθέσεις Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, τις επιλογές που έχει η κυβέρνηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση, για την Ευρώπη. Μία εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη στον Θανάση Μαυρίδη.

Κύριε Προβόπουλε, πιστεύετε ότι η χώρα μπορεί να αντιμετωπίσει μια νέα φοροκαταιγίδα και μέτρα ύψους 9 δις. ευρώ;
Η χώρα βρίσκεται και πάλι αντιμέτωπη με βομβαρδισμό φορολογικών μέτρων. Συμβαίνει για πολλοστή φορά. Η εξάντληση των πολιτών από τα αλλεπάλληλα φορολογικά πακέτα, την τελευταία εξαετία, είναι φανερή. Το χειρότερο όμως είναι ότι τέτοια μέτρα δεν αποδίδουν τα προσδοκώμενα, κυρίως γιατί υπονομεύουν την ανάπτυξη. Και η Ελλάδα μόνον με ουσιαστική, βιώσιμη ανάπτυξη μπορεί να κάνει την υπέρβαση και να αφήσει την κρίση οριστικά πίσω. Θα προσθέσω μόνο ότι η υπερφορολόγηση δεν είναι το μόνο εμπόδιο στην ανάπτυξη σήμερα.
Ο αντιθέσεις ΔΝΤ και ΕΕ είναι κατά την γνώμη σας πραγματικές;
Διαφορετικοί οργανισμοί είναι λογικό να έχουν διαφορές αντιλήψεων. Πάντοτε όμως κατάφερναν στο τέλος να τις γεφυρώσουν. Από τη δική μας πάντως πλευρά, αποτύχαμε να αξιοποιήσουμε διαπραγματευτικά τις όποιες διαφορές τους προς όφελός μας. Αντίθετα, με μια υψηλών τόνων ρητορική εσωτερικής κατανάλωσης, καταφέραμε τα αντίθετα αποτελέσματα. Δυστυχώς, οι διαπραγματευτές μας στόχευαν πάντα το εσωτερικό ακροατήριο.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube