REAL TIME |

Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 28 Απριλίου 2016

Στο απόσπασμα η περιουσία των μετόχων για φόρους, εισφορές, μισθούς

Του Βασίλη Γεώργα
Με την προσωπική τους περιουσία θα καλούνται πλέον να πληρώσουν οι μέτοχοι άνω του 10% και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου των εταιρειών που κλείνουν ή συγχωνεύονται τις οφειλές από μισθούς και αποζημιώσεις εργαζομένων, όπως προβλέπεται στο άρθρο 53 του νομοσχεδίου Κατρούγκαλου για το Aσφαλιστικό.
Η ρύθμιση αυτή έρχεται ουσιαστικά να επεκτείνει την προσωπική και αλληλέγγυα ευθύνη όλων των μετόχων με ποσοστό άνω του 10% στις εργατικές απαιτήσεις των εργαζόμενων οι οποίες δεν εξοφλήθηκαν μέχρι τη λύση της εταιρείας ή τη συγχώνευση της με άλλη. Έτσι δίνει τη δυνατότητα στους εργαζόμενους που χάνουν τη δουλειά τους χωρίς να λάβουν ολόκληρη την αποζημίωση ή τους μισθούς τους να στραφούν δικαστικά επί δικαίων και αδίκων, αρκεί να συμμετέχουν στη διοίκηση ή να κατέχουν πάνω από το 10% για να εξοφληθούν. Αντίστοιχη ρύθμιση ισχύει ήδη από το 2015 για τις οφειλές των επιχειρήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία (άρθρο 31 του νόμου 4321/2015), ενώ το 2013 επί κυβέρνησης Σαμαρά είχε επίσης περάσει διάταξη για την προσωπική ευθύνη των μετόχων έναντι των οφειλών προς τις Eφορίες Ν. 4174/2013).

Για τη συνέχεια liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube