Γενικά θέματα , Ελλάδα 16 Απριλίου 2016

Στο κεφάλι του… Κάρμαντζη

Στο κεφάλι του… Κάρμαντζη
Γιάννης Τζούμας

Αρθρον πρώτον, η Χίος είναι ένα μεγάλο χωριό, γνωρίζουμε τον άλλον απ’ την περπατησιά… άρα πώς να κρυφθεί ένας πρώην Βουλευτής και νυν Αντιπεριφερειάρχης που είναι στα κοινά πάνω από 30 χρόνια;
Πως λοιπόν εξηγείται το λάθος του Σταμάτη Κάρμαντζη, να επιτεθεί αρθρογραφώντας κατά του Τουρκικού λαού συλλήβδην;
Ακούγονται διάφορα. Εχει κάτι στο πίσω μέρος του μυαλού του, γιατί απ’ αυτό διαθέτει πολύ για να υποπέσει σε τέτοιο λάθος, αφού καλά γνωρίζει πως ότι λέμε στην παρέα ίσως, δεν το λέμε δημοσίως. Συνεπώς στοχεύει σε ένα ακροδεξιό ακραίο Κόμμα κ.λ.π.

 Ωραία, γιατί όμως, για να πάει στη Βουλή ξανά, από τους ακροδεξιούς ψήφους… της Χίου; Δεν βγαίνει μαθηματικά, μήπως όμως βγαίνει λογικά;
 Ο Σταμάτης Κάρμαντζης βγήκε Βουλευτής χωρίς κανένα τζάκι και χωρίς κανένα πορτοφόλι πίσω του και αυτό το γνωρίζουν και οι πέτρες. Εφυγε δε απ’ την Βουλή οικειοθελώς, γιατί τον παρακάλαγε γονατιστό το Κόμμα που τώρα τον διέγραψε, γιατί χωρίς τον Κάρμαντζη, Νομαρχία στη Χίο δεν θα έβλεπαν ούτε στον ύπνο τους.
Είναι ψέματα όλα αυτά; Αρα ο συλλογισμός δεν βγαίνει πονηρά. Μήπως όμως βγαίνει απλά; Εγώ λοιπόν θα προσπαθήσω να μπω έτσι απλά στο… κεφάλι του, αφού διευκρινίσω ότι πρώτον εκτιμώ το έργο του στη Χίο, τον χειρισμό του στο προσφυγικό πρόβλημα που πήρε άριστα και διαφωνώ κάθετα με την… αντιτουρκική επιστολή του.
Ο Σταμάτης Κάρμαντζης στη θέση του Αντιπεριφερειάρχη είναι στο στοιχείο του, τη «βρίσκει» όπως λέμε απλά και αν δεν την «βρίσκεις» δεν αποδίδεις.
Ολη αυτή την εβδομάδα η Χίος ζεί μια ένταση με τις συνεχείς Τουρκικές προκλήσεις. Η 96 ΑΔΤΕ βρέθηκε με το χέρι στην σκανδάλη, το τι κυκλοφόρησε είναι απίθανο μέχρι και ότι οι Ελληνες καταδρομείς που ξεροσταλιάζουν πάνω στη Βάτο είναι Τούρκοι Κομάντος. Επιτρέψτε μου από δημοσιογραφικής σκοπιάς να καταθέσω ότι γνωρίζω περισσότερα πράγματα, απ’ ότι ένας πολίτης που απλά ακούει τα αεροπλάνα να περνούν. Τα περισσότερα απ’ αυτά γράφονται, άλλα όχι, γιατί δεν διαβάζουμε μόνο εμείς ελληνικά, ούτε ακούμε μόνο εμείς ελληνικά… Σταματώ εδώ.
Αν λοιπόν οι δημοσιογράφοι έχουμε μια παραπάνω πληροφόρηση, ο Αντιπεριφεριάρχης την έχει όλη, ξέρει λεπτομέρειες που δεν λέγονται και δεν γράφονται. Το τετραήμερο της «παραβίασης» πιστέψτε με δεν ήταν απλό, ήταν πολύ – πολύ δύσκολο και είχε όλη την Ταξιαρχία μας, τον φρουρό του νησιού μας στην «τσίτα» στη κυριολεξία. Θα πεί κανείς αυτή είναι η αποστολή της . Σωστόν, δεν είναι όμως του Κάρμαντζη… που παρ’ ότι επαίρεται και σωστά ότι είναι Εφεδρος Επίλαρχος, Στρατιωτικός δεν είναι και δεν έχει μάθει να πειθαρχεί τα νεύρα του.
Αυτό έπαθε ο Αντιπεριφερειάρχης  και δεν λωλάθηκε ξαφνικά να γίνει Τουρκοφάγος. Η εξήγηση είναι απλή και δεν είναι τυχαίο ότι το επίμαχο άρθρο το έγραψε την πιο δύσκολη βραδιά. Εδώ είναι και η άλλη εξήγηση, αφού ούτε ο πρώτος ούτε ο τελευταίος πολιτικός είναι που την πατάει απ’ την… τεχνολογία.
 Παλιά οι πολιτικοί έγραφαν κάτι, το χτένιζαν, το πρωϊ το έβλεπαν με πιο καθαρό μυαλό αυτοί και οι συνεργάτες τους, είχαν ακόμα και το περιθώριο να τηλεφωνήσουν και να πούν «Αυτό που έστειλα μην το βάλεις, το ξανασκέφτηκα». Σήμερα τα πράγματα είναι διαφορετικά. Κάθονται μπροστά στον υπολογιστή, γράφουν κάτι, αν είναι τσατισμένοι τόσο το χειρότερο, σε 5’ πατάνε το κουμπί και… άντε γειά, η σκέψη τους ταξιδεύει στην υφήλιο και το κυριότερο δεν παίρνεται πίσω.
 Κάπως έτσι την πάτησε ο Σταμάτης κι’ ας μην ψάχνομε για πολύπλοκες εξηγήσεις. Και κάτι τελευταίο. Το άρθρο του ήταν λάθος, μεγάλο μάλιστα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να τον στήσομε στα 8 μέτρα αγνοώντας την μέχρι σήμερα συνεισφορά του στα κοινά και στον τόπο. Θα συνεχίσει να βρίσκεται στο τιμόνι του Νομού και αυτό που πρέπει να διδαχτούμε εμείς είναι ότι ένα, ακόμα και χοντρό λάθος δεν πρέπει να τα μηδενίζει όλα και εκείνος να γίνει σοφότερος, ότι ανά πάσα στιγμή μια στραβή περπατησιά είναι ικανή να χύσει το γάλα. Οσον αφορά την διαγραφή του από την Νέα Δημοκρατία… δεν χρειάζεται στεναχώρια. Στις επόμενες εσωκομματικές διαδικασίες δίνει 2 ευρώ… και ξαναγίνεται μέλος.
– See more at: http://www.alithia.gr/alithina/sto-kefali-toy-karmantzi-xios#sthash.Fn2ZQYfg.2Mg5ljra.dpuf

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube