Ο Ομπάμα στέλνει κι άλλους στρατιώτες στη Συρία – Θα υποστηρίξουν τους Κούρδους της Ροζάβα


Μαρίνα Χατζηκώστα
Την ενίσχυση της αμερικανικής παρουσίας στη Συρία, επιβεβαίωσε ο Μπαράκ Ομπάμα από το Αννόβερο, κάνοντας λόγο για αποστολή επιπρόσθετων 250 στρατιωτών. Επιμένει ωστόσο πως τα αμερικανικά στρατεύματα που βρίσκονται στο έδαφος της Συρίας δεν θα χρησιμοποιηθούν σε χερσαίες επιχειρήσεις. Καμιά πλευρά δεν έχει σχολιάσει επί του παρόντος, το βίντεο, που δείχνει τουρκικούς βομβαρδισμούς, σε περιοχές αμάχων, έξω από το Χαλέπι.

Με στόχο την ενίσχυση του αγώνα ενάντια στο αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Χαλιφάτο, ο Μπαράκ Ομπάμα επιβεβαίωσε την αποστολή άλλων 250 στρατιωτικών στο έδαφος της Συρίας, ανεβάζοντας τον αριθμό των ένστολων αμερικανών σε 300. Αυτό, όπως εξήγησε ο Αμερικανός πρόεδρος, μιλώντας από το Αννόβερο, δεν σημαίνει διεξαγωγή χερσαίων επιχειρήσεων.
Ασχολίαστο παραμένει την ίδια ώρα, από τη Διεθνή Κοινότητα, το βίντεο που έδωσαν στη δημοσιότητα οι τζιχαντιστές και το οποίο δείχνει τουρκικές επιθέσεις με βομβαρδιστικά, σε περιοχές έξω από το Χαλέπι, δυναμιτίζοντας ακόμη περισσότερο το εύθραυστο για την εκεχειρία, κλίμα.
Τις τελευταίες τρεις ημέρες τουλάχιστον 60 άμαχοι σκοτώθηκαν στις εχθροπραξίες έξω από το Χαλέπι, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Ανάμεσά τους επτά παιδιά.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube