Σε έλεγχο των συνόρων της Λιβύης από τη νέα κυβέρνηση ελπίζει η Ιταλία

Σε έλεγχο των συνόρων της Λιβύης από τη νέα κυβέρνηση ελπίζει η Ιταλία
Εν μέσω μαζικών αφίξεων μεταναστών

Η Ιταλία ελπίζει ότι η νέα κυβέρνηση εθνικής ενότητας της Λιβύης θα καταφέρει να ελέγξει τα σύνορα της χώρας ώστε να περιορίσει τις μεταναστευτικές ροές, δηλώνει ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντζελίνο Αλφάνο τονίζοντας ότι η Ρώμη είναι έτοιμη να την βοηθήσει με όποιον τρόπο μπορεί. Οι υπουργοί Εξωτερικών Γαλλίας και Γερμανίας, Ζαν Μαρκ-Ερό και Φρανκ-Βάλτερ Στάινμαγερ, βρέθηκαν το Σάββατο στη Λιβύη σε επίσκεψη-στήριξη προς την υποστηριζόμενη από τον ΟΗΕ κυβέρνηση εθνικής ενότητας, δηλώνοντας επίσης έτοιμοι να βοηθήσουν στην εκπαίδευση των δυνάμεων της Λιβύης, εφόσον τους ζητηθεί. 
«Ελπίζουμε ότι η Λιβύη θα κλείσει τόσο τα βόρεια σύνορά της απ’ όπου φεύγουν [οι μετανάστες] για να έρθουν εδώ αλλά και τα νότια σύνορα απ’ όπου μπαίνουν άνθρωποι από περιοχές όπως είναι το Κέρας της Αφρικής», με σκοπό να φτάσουν στην Ευρώπη, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας Αντζελίνο Αλφάνο μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι Sky TG24.

Σύμφωνα με τον Αλφάνο, το 90% των προσφύγων μεταναστών που φτάνουν στην Ιταλία έχουν αναχωρήσει από τη Λιβύη. 

Ο ίδιος ανέφερε ότι θα συναντηθεί σύντομα με τον Λίβυο ομόλογό του μεταφέροντάς του προσωπικά «την ετοιμότητα της Ιταλίας να παράσχει τη βοήθεια και τη συνεργασία της».

Η Ρώμη έχει προτείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση να παρασχεθεί οικονομική στήριξη σε αφρικανικές χώρες σε αντάλλαγμα για τη βοήθειά τους στον έλεγχο των μεταναστευτικών ροών.
ΒΗΜΑ

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube