Weather Icon

Μποζκίρ: Η ενέργεια συμβάλλει στο Κυπριακό

Μέσω Τουρκίας ο πιο κατάλληλος τρόπος για ΦΑ στην Ευρώπη λέει ο Τούρκος Υπουργός για θέματα της ΕΕ

Η ενέργεια είναι ένα από τα θέματα που θα συμβάλουν στο Κυπριακό δήλωσε ο Τούρκος Υπουργός ΕΕ Βολκάν Μποζκίρ, τονίζοντας πως «Η Τουρκία είναι 40 μίλια, η Κρήτη 500 μίλια από την Κύπρο. Ο πιο κατάλληλος τρόπος για να φτάσει το φυσικό αέριο από την Κύπρο στην Ευρώπη είναι μέσω Τουρκίας»
Ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι φέτος εορτάστηκε η 27η επέτειος της πτώσης του τείχους του Βερολίνου και πρόσθεσε πως δεν πρέπει να υπάρχουν τείχη μπροστά από την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας. Ο Τούρκος Υπουργός είπε ακόμη ότι το τελευταίο διάστημα οι σχέσεις Τουρκίας
-ΕΕ έχουν πάρει ώθηση και πάλι και πως στις σχέσεις αυτές και οι δύο πλευρές έχουν μεγάλα συμφέροντα.

Σε σχέση με την ελευθερία του Τύπου, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι στην Τουρκία εκδίδονται πολλές εφημερίδες, λειτουργούν πολλά κανάλια, και το τουίτερ χρησιμοποιείται πολύ, ενώ κάθε βράδυ στα κανάλια υπάρχουν προγράμματα συζήτησης. Ανέφερε ότι στην Τουρκία οι δημοσιογράφοι δεν είναι στη φυλακή γι αυτά που έγραψαν και έδωσε παραδείγματα δημοσιογράφων, οι οποίοι όπως είπε είναι στη φυλακή λόγω τρομοκρατικής τους δράσης.
Καθημερινή Κύπρου

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube