Γενικά θέματα 24 Απριλίου 2016

Μαθήματα… αφελληνισμού στα μειονοτικά σχολεία της Θράκης

Η επίσκεψη του Τούρκου πρέσβη Κ. Ουράς (με την ανθοδέσμη) ήταν μια ευκαιρία να προπαγανδιστεί η δήθεν «διάβρωση των δικαιωμάτων της μειονότητας».

Επιχείρηση περιχαράκωσης της μειονοτικής εκπαίδευσης στη Θράκη και δημιουργία αρνητικού κλίματος για την ελληνική πολιτεία εκδηλώθηκε τις προηγούμενες δύο εβδομάδες στη Θράκη με αφορμή την ατυχή (υπηρεσιακή) αντίδραση στη σταδιακή κατάργηση σε ορισμένα μειονοτικά σχολεία της χρήσης της ελληνικής γλώσσας.

Με αφορμή την παρερμηνεία μιας εγκύκλιου που εκδόθηκε από την αρμόδια Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας, υπήρξε μια πρωτοφανής κινητοποίηση η οποία, παρά τις διευκρινίσεις που αμέσως δόθηκαν, στράφηκε εναντίον του ελληνικού κράτους, επιχειρώντας έτσι τη δημιουργία ακόμη μεγαλύτερης καχυποψίας στα απλά μέλη της μειονότητας σε ό,τι αφορά τα δημόσια σχολεία.

Για τη συνέχεια Ethnos

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube