Η Σαουδική Αραβία ρίχνεται στην μάχη των… δανεικών

Η εκτόξευση των ελλειμμάτων και η βουτιά των εσόδων από το πετρέλαιο οδηγεί το Ριάντ στην λήψη δανείου $10 δισ. από τράπεζες του εξωτερικού. Ετοιμάζει το έδαφος για την πρώτη έκδοση ομολόγου μετά από 25 χρόνια. Το «όραμα» για την μετα-πετρελαϊκή εποχή και ο ρόλος της Aramco.
Η Σαουδική Αραβία θα συγκεντρώσει 10 δισ. δολάρια από μια κοινοπραξία παγκόσμιων τραπεζών, καθώς το βασίλειο βάζει πλώρη για την πρώτη του διεθνή έκδοση χρέους εδώ και 25 χρόνια προκειμένου να αντιμετωπίσει την πτώση των αποθεμάτων και των εσόδων από το αργό.
Το πενταετές δάνειο-ορόσημο, μια ένδειξη της εξάρτησης που έχει αποκτήσει πλέον το Ριάντ από το ξένο κεφάλαιο, ανοίγει το δρόμο ώστε η χώρα να ξεκινήσει την πρώτη της διεθνή έκδοση ομολόγων. Έρχεται καθώς η παρατεταμένη βουτιά στο αργό ενθαρρύνει άλλες κυβερνήσεις του Κόλπου, όπως του Άμπου Ντάμπι, του Κατάρ και του Ομάν, να στραφούν στις διεθνείς αγορές ομολόγων.
Το πλούσιο σε πετρέλαιο βασίλειο, το οποίο το περασμένο Σαββατοκύριακο μπλόκαρε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των πετρελαιοπαραγωγών για ένα πάγωμα της παραγωγής και μια τόνωση των τιμών, έχει εξαλείψει οικονομικά αποθέματα αξίας 150 δισ. από τα τέλη του 2014 και μετά, καθώς το δημοσιονομικό του έλλειμμα ετοιμάζεται να διευρυνθεί σε 19% του ΑΕΠ φέτος

.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube