REAL TIME |

Weather Icon

«Να επιστρέψεις τη δικογραφία αμέσως»

«Να επιστρέψεις τη δικογραφία αμέσως»

Αναφορά – καταγγελία από υψηλόβαθμη εισαγγελικό λειτουργό για παρεμβάσεις στο έργο της και απειλές, προκειμένου να παραιτηθεί από την έρευνα για συγκεκριμένη υπόθεση και να παραδώσει τον φάκελο της δικογραφίας, έχει υποβληθεί στην ηγεσία της Δικαιοσύνης, με εμπλεκόμενο τον αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης και αρμόδιο για θέματα διαφθοράς, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Την αναφορά έχει υποβάλει η εισαγγελέας Εφετών, Γεωργία Τσατάνη, η οποία χειρίστηκε την υπόθεση του επιχειρηματία Ανδρέα Βγενόπουλου και την έθεσε στο αρχείο, δεχόμενη στη συνέχεια πειθαρχικό έλεγχο από την πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου.
Στη χειρόγραφη και τρισέλιδη αναφορά της, η εισαγγελέας Τσατάνη περιγράφει συνάντησή της, η οποία έγινε με πρωτοβουλία της στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού, όπου «πιεστικά μου εζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την Εισαγγελία Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία όμως μου εδήλωσε, “παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα”».

για τη συνέχεια kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube