REAL TIME |

Weather Icon

Και αυτό το αδιέξοδο είναι ευθύνη της Ιστορίας!!! Ισπανός ΥΠΕΞ: «Παράνομη η επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία»

Και αυτό το αδιέξοδο είναι ευθύνη της Ιστορίας!!! Ισπανός ΥΠΕΞ: «Παράνομη η επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία»
ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ
Σε κίνδυνο η επόμενη Σύνοδος Κορυφής

Δύο ημέρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, που θα επιβεβαιώσει τη συμφωνία με την Τουρκία για την προσφυγική κρίση, ο υπουργός Εξωτερικών της Ισπανίας, José Manuel García-Margallo, βάζει φωτιά στη συζήτηση για την επαναπροώθηση μεταναστών.
Ο Ισπανός ΥΠΕΞ δήλωσε ότι η επαναπροώθηση μεταναστών στην Τουρκία απο την Ελλάδα «είναι απαράδεκτη και παράνομη σύμφωνα με τον διεθνή κανονισμό», όπως αναφέρει το Openeurope.
Την ίδια ώρα η Κύπρος δεν αποποιείται το δικαίωμά της για βέτο αν ανοίξουν κάποια κεφάλαια για την εισδοχή της Τουρκίας στην ΕΕ.

Ενα νέο προσχέδιο για τη Σύνοδο Κορυφής της ερχόμενης Πέμπτης είναι έτοιμο από χθες. Δεν αναφέρει προτάσεις οι οποίες συζητήθηκαν στην προηγούμενη Σύνοδο Κορυφής, ανάμεσα στην ΕΕ και την Τουρκία, αλλά αναφέρεται μόνο στο «περιεχόμενο του σχεδίου δράσης με την Τουρκία» και καλεί τους ηγέτες της ΕΕ να το υποστηρίξουν «με όλη τους τη θέρμη», για να βοηθήσουν την Ελλάδα «να επιστρέψει τους παράνομους μετανάστες στην Τουρκία».
«Περιμένω να κάνουμε συμφωνία με την Τουρκία, αλλά πάντα έλεγα ότι δεν μπορούμε να βρεθούμε στο έλεος της Τουρκίας», δήλωσε από την πλευρά του ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς.
Πηγή:  iefimerida.gr

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube