Weather Icon

Τα τέσσερα «όχι» που τρομάζουν τον Πρωθυπουργό

Του Δημήτρη Χατζηνικόλα
Αντιμέτωπος με τέσσερα «όχι» τα οποία καθιστούν εξαιρετικά δύσκολη την εφαρμογή της συμφωνίας Ε.Ε. – Τουρκίας για τους πρόσφυγες θα βρεθεί την ερχόμενη Πέμπτη στις Βρυξέλλες ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, την ώρα μάλιστα που τόσο σε ρητορικό όσο και πρακτικό επίπεδο η Αθήνα έχει επενδύσει «όλα τα λεφτά της» σε αυτήν.
Είναι μάλιστα αξιοσημείωτο ότι τα τρία εκ των τεσσάρων «όχι» ακούστηκαν από ομοτράπεζους του κ. Τσίπρα χθες στο Παρίσι στη συνάντηση εργασίας των Ευρωπαίων σοσιαλδημοκρατών ηγετών, οι οποίοι ήταν αυτήκοες μάρτυρες της «δραματικής» αναφοράς – επιθυμίας του Πρωθυπουργού ότι «η επανεγκατάσταση προσφύγων απευθείας από Τουρκία, αν και δύσκολη, πρέπει να εφαρμοστεί». Το τέταρτο «όχι» ακούστηκε από τον πιο παραδοσιακό σύμμαχο της Ελλάδας, την Κύπρο.
Το πρώτο και πιο ηχηρό «όχι» ακούστηκε από τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολαντ. Στενός συνεργάτης του, σύμφωνα με τον διεθνή Τύπο, σημείωσε ότι «η Γαλλία αποκλείει μια άρση της υποχρέωσης για βίζα στους Τούρκους ως το καλοκαίρι». «Δεν μπορούμε να εμπιστευτούμε την Τουρκία», δήλωσε πηγή κοντά στον Ολαντ.

Για τη συνέχεια Naftemporiki

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube