REAL TIME |

Weather Icon

Η Ελλάδα κατάλαβε αλλιώς τη Σύνοδο Κορυφής!

Του Γιάννη Σιδέρη
Δεν έχει σημασία αν ο πρωθυπουργός κατανόησε ή όχι τι αποφάσισε τη Δευτέρα η Σύνοδος Κορυφής, και πανηγύριζε με τις δηλώσεις του ότι απομονώθηκαν όσοι ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα, αναφερόμενος στο ότι δεν μπήκε στο κείμενο συμπερασμάτων το κλείσιμο των συνόρων.
Ούτως ή άλλως ο κ. Τσίπρας πάντα πανηγυρίζει κάνοντας τη δική του ανάγνωση των εκάστοτε γεγονότων, και πάντα με λόγο επιθετικό. Είπε εκείνο το βράδυ ότι απομονώθηκαν οι χώρες που ήθελαν να απομονώσουν την Ελλάδα και ότι δημιουργήθηκαν τείχη σε αυτούς που χτίζουν τείχη, υπονοώντας την Αυστρία και τις χώρες του Βίζεγκραντ.
(Η στήλη έγραφε ότι δεν έχει ιδιαίτερη σημασία το κείμενο συμπερασμάτων, αφού τα σύνορα έκλεισαν ούτως ή άλλως, και δεν προβλέπετο να ανοίξουν, οπότε μικρή σημασία είχε η αναφορά στο κείμενο συμπερασμάτων).

Σοκ από τον Τούσκ
Το σοκ για την Ελλάδα ήρθε από το tweet του προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τούσκ, ο οποίος διαπίστωσε ότι οι παράτυπες ροές κατά μήκος του Βαλκανικού Διαδρόμου τερματίστηκαν. Διευκρίνισε δε, ότι το κλείσιμο των συνόρων δεν ήταν μονομερής ενέργεια αλλά απόφαση των 28 της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης. Παράλληλα, ευχαρίστησε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων για τη εφαρμογή μέρους της ολοκληρωμένης στρατηγικής της Ε.Ε. για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής κρίσης.
Αυτό που βιάστηκε να ανεμίσει ως νίκη ο Έλληνας πρωθυπουργός (ασχέτως αν το έκανε σκόπιμα ή δεν το κατανόησε), διεθνείς οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ήδη  το είχαν διυλίσει, το είχαν κατανοήσει και το είχαν καταδικάσει.
Για τη συνέχεια liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube