Weather Icon
Ελλάδα , ΠΦΑ 30 Μαρτίου 2016

“Δυναμίτης” στα θεμέλια της οικονομίας η φορολαίλαπα στα καύσιμα

“Δυναμίτης” στα θεμέλια της οικονομίας η φορολαίλαπα στα καύσιμα

Στερεί από την οικονομία το “καύσιμο της ανάπτυξης” η κυβέρνηση με τη φοροκαταιγίδα που ετοιμάζει στα πετρελαιοειδή προϊόντα.
Έχοντας χάσει την αίσθηση του μέτρου -όπως λέει και ο ΣΕΒ- και επιδεικνύοντας σαφή έλλειψη στρατηγικής, η κυβέρνηση βάζει ένα δυναμίτη στην οικονομία, καθώς ανάμεσα σε αυτούς που θα πληρώσουν περισσότερο το μάρμαρο των νέων φόρων στα καύσιμα, είναι όλοι οι κλάδοι αιχμής. Από τους αγρότες, τις μεταφορές, και τη βιομηχανία, μέχρι το λιανεμπόριο, την ακτοπλοΐα, και τον τουρισμό.
Η ειρωνεία είναι ότι σε αυτούς ακριβώς τους κλάδους ποντάρει η κυβέρνηση ώστε να σύρουν το κάρο της ανάπτυξης μετά το πέρας της αξιολόγησης. Παρ’ όλα αυτά, και πάνω που είχαν αρχίσει να απολαμβάνουν τα δώρα των μειωμένων τιμών του πετρελαίου, μια φορολαίλαπα στα καύσιμα θα έλθει να τους… στραγγίξει.
Σε μια στιγμή που οι εξαγωγικές επιχειρήσεις πασχίζουν να κερδίσουν μερίδια ανταγωνιστικότητας αυτή θα πληγεί, καθώς θα επιβαρυνθούν με ένα νέο φόρο κατευθείαν στη παραγωγή, και χωρίς δυνατότητα επιστροφής, όπως ισχύει με το ΦΠΑ. Ενώ μια σειρά από βιομηχανίες χαροπαλεύουν και ελπίζουν να μειωθεί το υψηλό ενεργειακό τους κόστος, ξαφνικά θα το δουν να αυξάνεται. Σε μια στιγμή που οι αγρότες ζητούσαν μειώσεις στις τιμές των καυσίμων επίσης θα βρεθούν αντιμέτωποι με αυξήσεις.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube