REAL TIME |

Μήπως ήδη δώσαμε “γην και ύδωρ” στο Αιγαίο; Η αντιλπολίτευση κοιμάται όρθια;

Μήπως ήδη δώσαμε “γην και ύδωρ” στο Αιγαίο; Η αντιλπολίτευση κοιμάται όρθια;
Μήπως είναι επικίνδυνο;

Παντελής Σαββίδης
Υπάρχει μια, χθεσινή, δήλωση του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, ότι η Συμμαχία θα περιπολεί στα χωρικά ύδατα της Ελλάδας και της Τουρκίας. Μέχρι εδώ ουδέν μεμπτόν, πέραν των αριστερών ιδεοληψιών.
Εκείνο που καθιστά επικίνδυνη την απόφαση, αν δεν διευκρινιστεί περαιτέρω ο ρόλος του Οργανισμού είναι αν αυτό αποτέλεσε έναν εύσχημο τρόπο για να ικανοποιηθεί μια απαίτηση της Τουρκίας η οποία αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία επι ελληνικών νησιών.
Για να γίνω σαφέστερος, η Τουρκία με τις επισημάνσεις της στο ΝΑΤΟ, τις οποίες έφερε στη δημοσιότητα η «Καθημερινή», δεν αναγνωρίζει στην Ελλάδα το δικαίωμα να περισυλλέξει πρόσφυγες/ μετανάστες οι οποίοι αποβιβάστηκαν σε ελληνικό νησί το οποίο αμφισβητεί η Άγκυρα.
Το καλοπροαίρετο ερώτημα είναι μήπως η συμφωνία για δικαίωμα του ΝΑΤΟ να περιπολεί στα ελληνικά και τουρκικά χωρικά ύδατα αποβλέπει στο να ξεπεραστεί αυτό το εμπόδιο και να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της Τουρκίας; Να μπορεί, δηλαδή, να περισυλλέγει το ΝΑΤΟ τους ανθρώπους που αποβιβάζονται σε αμφισβητούμενα από την Τουρκία νησιά, ελληνικής κυριαρχίας; Και όχι η Ελλάδα. Μια τέτοια συμφωνία είναι ευνόητο ότι υπονομεύει ελληνική κυριαρχία. Είναι δυνατόν να γίνει αποδεκτή;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube