Weather Icon

Πάρτι αισχροκέρδειας από «επιτήδειους» εις βάρος των προσφύγων

Πάρτι αισχροκέρδειας από «επιτήδειους» εις βάρος των προσφύγων

Πρωτοφανές όργιο αισχροκέρδειας από «επαγγελματίες» που, εκμεταλλευόμενοι τη δυστυχία χιλιάδων προσφύγων, επιχειρούν να κάνουν την «αρπαχτή» της ζωής τους παρατηρείται τούτες τις δύσκολες ώρες στην Ειδομένη. Το κράτος απουσιάζει παντελώς, οι πεινασμένοι και ξεθεωμένοι πρόσφυγες ξοδεύουν ό,τι τους έχει απομείνει για να επιβιώσουν και στις παρυφές του απέραντου καταυλισμού επιτήδειοι θησαυρίζουν ανενόχλητοι.

«Εχω αρρωστήσει, δεν μπορώ να βλέπω αυτά τα κοράκια να κατασπαράζουν τους δυστυχισμένους…», λέει στην «Κ» μια γυναίκα που βρίσκεται καθημερινά και επί πολλές ώρες στον καταυλισμό. Ιδιοκτήτες ταξί απαιτούν και εισπράττουν κόμιστρο της τάξης των… 90 ευρώ για διαδρομή 20 χλμ., από το πρατήριο υγρών καυσίμων Πολυκάστρου έως τον καταυλισμό της Ειδομένης. Αυτόπτης μάρτυρας ανάφερε στην «Κ» ότι γυναίκα από τη Συρία έδωσε κλαίγοντας σε ταξιτζή χαρτονόμισμα των 100 ευρώ, που μπορεί να ήταν και τα τελευταία της χρήματα, και της επέστρεψε ρέστα 10. Το σύνολο σχεδόν των ταξί της περιοχής του Κιλκίς έχει «πέσει πάνω» στα κέντρα προσωρινής παραμονής, στο Χέρσο, τη Νέα Καβάλα, το πρατήριο υγρών καυσίμων του Πολυκάστρου, όπου αλιεύουν πελάτες για την Ειδομένη έναντι εξωφρενικού αντιτίμου. Το ίδιο και στη Θεσσαλονίκη, στον σιδηροδρομικό σταθμό, το ΚΤΕΛ, το κέντρο προσφύγων στα Διαβατά.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube