Weather Icon

Και φυσικά, και πάλι φταίνε κάποιο άλλοι – Μαξίμου για Ειδομένη: Ήταν προβοκάτσια (φωτο-βίντεο)

Και φυσικά, και πάλι φταίνε κάποιο άλλοι – Μαξίμου για Ειδομένη: Ήταν προβοκάτσια (φωτο-βίντεο)

(Φωτ.: EPA/Nake Batev)
Τρεις άνθρωποι πνιγμένοι και μπουρλότο στις διπλωματικές σχέσεις της Ελλάδας με την πΓΔΜ ήταν το αποτέλεσμα της… μεγάλης εξόδου προσφύγων και μεταναστών από το λασπότοπο της Ειδομένης στο έδαφος της πΓΔΜ. Υπαίτιο θεωρείται ένα φυλλάδιο που κυκλοφόρησε στους καταυλισμούς και το οποίο καλούσε τους εγκλωβισμένους ανθρώπους, με κίνδυνο της ζωής τους όπως αποδείχτηκε, να προσπεράσουν το φράχτη και να μπουν στην πΓΔΜ «χιλιάδες άτομα ταυτόχρονα, για να μην μπορεί η αστυνομία να σας σταματήσει».
Η Αθήνα, που αιφνιδιάστηκε από αυτή την κίνηση, ζήτησε από τους πρόσφυγες να εμπιστευθούν το ελληνικό κράτος και να μεταφερθούν στις δομές φιλοξενίας. Επίσης, κάλεσε τις εθελοντικές οργανώσεις και τους αλληλέγγυους να συνεργάζονται με τις Αρχές ώστε όσοι βρίσκονται στην Ειδομένη να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube