Weather Icon

Ομπάμα και Ερντογάν συζήτησαν τηλεφωνικά για τη Συρία

Συμφώνησαν ότι θα αυξήσουν τη συνεργασία τους στην μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων
H τουρκική προεδρία ανακοίνωσε την Παρασκευή το βράδυ ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα διατύπωσε την ανησυχία του σχετικά με την πρόοδο που σημειώνουν οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας και οι κουρδικές δυνάμεις YPG στο βορειοδυτικό τμήμα της Συρίας σε τηλεφωνική συνδιάλεξη με τον τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Μπαράκ Ομπάμα είπε στον Ερντογάν ότι η Τουρκία έχει δικαίωμα στην αυτοάμυνα και ότι οι ΗΠΑ θα προσφέρουν πάντα την υποστήριξή τους στην Τουρκία, μία χώρα σύμμαχό τους στο ΝΑΤΟ.

Η τουρκική προεδρία επισήμανε πως ο Ομπάμα και ο Ερντογάν συμφώνησαν ότι Ουάσιγκτον και Αγκυρα θα αυξήσουν τη συνεργασία τους στην μάχη εναντίον των τρομοκρατικών οργανώσεων, μεταξύ αυτών και του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK).

Από την πλευρά του ο Λευκός Οίκος επισήμανε ότι ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα τηλεφώνησε στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για να του εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τα θύματα της βομβιστικής επίθεσης στην Αγκυρα.

Στην τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο Τζος Ερνεστ, εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, σημείωσε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν επιπλέον την κατάσταση στην Συρία.
BHMA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube