Weather Icon
Δημόσια Διοίκηση , Ελλάδα 20 Φεβρουαρίου 2016

Οι μικρές ολιγαρχίες είναι εδώ

Οι μικρές ολιγαρχίες είναι εδώ




Του Γιάννη Ραγκούση

Το 2011 στο Υπουργείο Εσωτερικών, για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης απέναντι στους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, αναλάβαμε την πρωτοβουλία για την αύξηση των ωρών εργασίας στη δημόσια διοίκηση από 37,5 σε 40 ώρες εβδομαδιαίως.
Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης απόφασης αυξήθηκαν και οι ώρες εργασίας στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς από 30 σε 40 ώρες, όπως συμβαίνει στους ιδιωτικούς σταθμούς, στους δημοτικούς σταθμούς που χρηματοδοτούνται από το ΕΣΠΑ καθώς και στην υπόλοιπη Ευρώπη.
Η ΑΔΕΔΥ αποδέχτηκε και αυτήν την αλλαγή στη λειτουργία του κράτους χωρίς συντεχνιακά αντανακλαστικά, αξιολογώντας ιδιαίτερα το γεγονός πως ούτε για αυτήν τη μεταρρύθμιση κάναμε επίκληση επιταγών της τρόικας καθώς αναλάβαμε πλήρως την πολιτική ευθύνη, η δε τρόικα, για μια άλλη φορά εκείνη την περίοδο, απλώς ενημερώθηκε και μάλιστα τελευταία.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube