Weather Icon
Αιγαίο , Ανατολική Μεσόγειος 17 Φεβρουαρίου 2016

“Καλώδιο εσείς, καλώδιο και εμείς”

“Καλώδιο εσείς, καλώδιο και εμείς”
Νέο… φιρμάνι αμφισβήτησης της ελληνικής υφαλοκρηπίδας παραμονή της συνάντησης Τσίπρα-Νταβούτογλου

Αποφασισμένη να ξεδιπλώσει όλη την ατζέντα της αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας, πριν από την συνάντηση που θα έχουν αύριο στις Βρυξέλλες οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, υπό την εποπτεία της Α. Μέρκελ, είναι η Άγκυρα.
Ολοκληρώνοντας ένα πρωτοφανές σε ένταση μπαράζ εχθρικών ενεργειών, χθες το απόγευμα εξέδωσε NAVTEX με την οποία αμφισβητεί εμπράκτως την ελληνική υφαλοκρηπίδα σε όλη την θαλάσσια περιοχή νοτιως της Ρόδου και νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Με την NAVTEX 141/16 η Τουρκία προαναγγέλλει την πραγματοποίηση εργασιών για την τοποθέτηση υποβρυχίου καλωδίου από το σκάφος CS Teller στο διάστημα 22 Φεβρουαρίου έως 6 Απριλίου 2016, σε περιοχές που αφορούν απολύτως την ελληνική υφαλοκρηπίδα και μάλιστα συμπίπτουν με σημεία στα οποία πραγματοποιεί έρευνες για την πόντιση καλωδίου σύμφωνα με ελληνική NAVTEX το ερευνητικό σκάφος Odin Finder.

για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube