Weather Icon

Μια πρόταση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα

Μια πρόταση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
    Μια πρόταση για τους πρόσφυγες στην Ελλάδα
Του Πέτρου Τσώνη 
Ποιος το περίμενε η Ευρώπη του διαφωτισμού, η Ευρώπη του ουμανισμού και της αλληλεγγύης θα έφθανε στο σημείο να κλείνει τα σύνορά της στους κατατρεγμένους, διωγμένους με τη βία από τις εστίες τους…

Μια Ευρώπη συμμέτοχη στα όσα συμβαίνουν στη Συρία, στο Αφγανιστάν, στο Ιράκ και στις υπόλοιπες πολύπαθες περιοχές, σφυρίζει αδιάφορα λες και είναι μακριά από το πρόβλημα.
Σπαράζει η καρδιά σου βλέποντας τον μπόμπιρα με τα ελάχιστα εφόδιά του να περπατά στην εθνική οδό προς τα σύνορα.

Και για μια ακόμη φορά ο ελληνικός λαός, παρά τις δοκιμασίες του, ανοίγει την αγκαλιά του για να προσφέρει από το υστέρημά του ό,τι μπορεί σ’ αυτούς τους ανθρώπους.
Πριν αρκετά χρόνια εγκαταστάθηκαν στη χώρα μας χιλιάδες Αλβανοί. Στην αρχή υπήρξαν προβλήματα όμως με το πέρασμα του χρόνου η κατάσταση ισορρόπησε. Ξεχώρισε η Ήρα από το στάρι, έφυγαν οι παραβατικοί και ρίζωσαν αρκετές οικογένειες δίνοντας ζωή ιδιαίτερα στα χωριά μας.
Υπάρχουν αρκετά χωριά της Μεσσηνίας που ζουν χάριν στους Αλβανούς που καλλιεργούν τη γη, καθαρίζουν τα χτήματα, μαζεύουν τις ελιές και γενικά κάνουν ό,τι δεν κάνει κανένας Έλληνας.
Στην αρχή ακούστηκαν διάφορα, όπως ότι θα αλλοιώσουν τον πληθυσμό, θα δημιουργήσουν προβλήματα κ.λπ
Όμως ο χρόνος έδειξε ότι κάτι τέτοιο δε συνέβη. Οι Αλβανοί ενσωματώθηκαν πλήρως με τις τοπικές κοινωνίες, τα παιδιά τους μαθαίνουν γράμματα και σύντομα με τον τελευταίο νόμο της ιθαγένειας θα γίνουν και με τη βούλα Έλληνες.
Παρά την έλευση των Αλβανών η μεσσηνιακή ύπαιθρος παραμένει εγκαταλειμμένη. Ολόκληρα χωριά, ιδιαίτερα στα ορεινά, έχουν ελάχιστους κατοίκους και σε λίγα χρόνια, αν η κατάσταση συνεχίσει μ’ αυτόν τον ρυθμό θα ερημώσουν πλήρως.
Κάντε μια βόλτα στα χωριά του Ταϋγέτου, της Είρας, του Λυκοδήμου, του Διαβολιτσίου, της ορεινής Τριφυλίας, ερημιά και καταδίκη.
Ίσως σοκαριστούν οι «Ελληναράδες» αλλά θα τολμήσω μια πρόταση: Η χώρα μας, αφού μελετήσει τις ανάγκες που υπάρχουν, να εγκαταστήσει στα ρημαγμένα χωρία Σύρους πρόσφυγες.
Ας πούμε στη Μεσσηνία, να δούμε πόσους χρειαζόμαστε, τι ανάγκες υπάρχουν στα χωριά μας και να πράξουμε ανάλογα.
Κάποτε η Μεσσηνία ήταν αυτάρκης σε όλα τα γεωργικά προϊόντα, κάποτε χιλιάδες αιγοπρόβατα υπήρχαν στα χωριά μας, γιατί να μην ξανακάνουμε ό,τι έκαναν οι προγονοί μας; Να ξανακάνουμε δηλαδή τη χώρα μας αυτάρκη που θα βασίζεται στις δικές της μόνο δυνάμεις και όχι στις εισαγωγές.
Όσο για την καθαρότητα της φυλής, θα θυμίσω ότι από αυτόν εδώ τον τόπο πέρασαν δεκάδες φυλές και πληθυσμοί και όμως η φυσιογνωμία της δεν άλλαξε, γιατί να γίνει τώρα;

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube