Weather Icon

Οταν ο Σόιμπλε ανέλυε επί 90 λεπτά το Grexit

Οταν ο Σόιμπλε ανέλυε επί 90 λεπτά το Grexit
«Αυτό που έχει σημασία είναι μόνο η σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας, για τα οποία μόχθησαν γενιές Ελλήνων και Ελληνίδων». Η δήλωση αυτή έγινε το βράδυ της 16ης Σεπτεμβρίου 2011 από τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, στην είσοδο του ξενοδοχείου «Mόνοπολ» στο Βρότσλαβ της πολωνικής Σιλεσίας.
Με φόντο τα αναρριχώμενα φυτά που ανέμιζαν νωχελικά στην είσοδο της αίθουσας όπου είχαν πραγματοποιηθεί λίγο νωρίτερα οι διαδοχικές συνεδριάσεις του Ecofin και του Eurogroup, η μαγνητοσκοπημένη δήλωση του κ. Βενιζέλου δεν θα μπορούσε να ξεχωρίσει εύκολα από άλλες δηλώσεις που είχε κάνει την ίδια, πολύ κρίσιμη για το μέλλον της χώρας, περίοδο.
Την τραγικότητα της σημασίας της φράσης «σωτηρία των μεταπολεμικών επιτευγμάτων της χώρας», την οποία ορισμένοι τότε θεωρούσαν υπερβολική, πιστοποίησε πρόσφατα και ο κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, καθώς παραδέχθηκε ότι, όντως, εκείνον τον Σεπτέμβριο είχε προτείνει εθελοντική έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη με αντάλλαγμα κάποια χρήματα και ανθρωπιστική βοήθεια σε τρόφιμα και φάρμακα.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube