Weather Icon

ΕΔΕΚ: Χαιρετίζουμε την προκήρυξη του 3ου γύρου αδειοδότησης στην κυπριακή ΑΟΖ

Το Κ.Σ. ΕΔΕΚ χαιρετίζει την απόφαση της κυβέρνησης για την επικείμενη προκήρυξη του 3ου γύρου αδειοδότησης των ελεύθερων θαλασσοτεμαχίων της Κυπριακής ΑΟΖ.
Η απόφαση αυτή, η οποία αναμένεται να συνοδευτεί με διαφανείς διαδικασίες, έρχεται την κατάλληλη στιγμή, τόσο τεχνοοικονομικά, όσο και πολιτικά. Τεχνοοικονομικά, διότι προηγήθηκε η πολύ πρόσφατη ανακάλυψη του μεγάλου κοιτάσματος ZOHR στη παρακείμενη αιγυπτιακή ΑΟΖ, και πολιτικά, διότι αναδεικνύει τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην θαλάσσια επικράτεια της.

Ταυτόχρονα, επειδή οι τρέχουσες τιμές των Υ/Α στη διεθνή αγορά είναι χαμηλές, το γεγονός αυτό πρέπει να συνεκτιμηθεί κατά την φάση της αξιολόγησης των προσφορών μαζί με τα αναγκαία πολιτικά κριτήρια, όπως είναι π.χ: η προέλευση των προσφοροδοτών.
Η πολιτική διάσταση του θέματος δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποτιμηθεί, εν’ όψει του γεγονότος ότι η Μέση Ανατολή φλέγεται.
Τέλος το Κ.Σ. ΕΔΕΚ επαναφέρει και τονίζει την πρόταση του, όπως συσταθεί Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Υδρογονανθράκων από εκπροσώπους των Κοινοβουλευτικών Κομμάτων, για την ευρύτερη και καλύτερη δυνατή λήψη αποφάσεων.
Το θέμα λόγω της τεράστιας σοβαρότητας του, πρέπει ν’ αντιμετωπίζεται πανεθνικά.

Γραφείο Τύπου
http://edek.org.cy/2016/cheretizoume-tin-prokirixi-tou-3ou-girou-adiodotisis-stin-kipriaki-aoz/ 

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube