Γενικά θέματα 8 Ιανουαρίου 2016

Εγκαίνια γραφείων του μειονοτικού κόμματος DEB (+ΒΙΝΤΕΟ) στην Κομοτηνή

ΣΤΟΝ ΑΠΟΗΧΟ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ «ΦΡΟΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ»

Στην τελετή εγκαινίων παρέστη σύσσωμη η οικογένεια του ιδρυτή του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ Τα εγκαίνια του νέου γραφείου του μειονοτικού κόμματος Ισότητας Ειρήνης και Φιλίας (DEB) πραγματοποιήθηκαν σήμερα το μεσημέρι στις εγκαταστάσεις του, που βρίσκονται στον δρόμο Κομοτηνής – Καρυδιάς. 

Τα εγκαίνια γίνονται στον απόηχο της επίθεσης που σημειώθηκε αρχές του περασμένου μήνα στο συγκεκριμένο κτίριο από τους αυτοαποκαλούμενους «Φρουρούς της Θράκης». Ήταν μια επίθεση που είχε χαρακτηριστεί προβοκατόρικη από το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών και ήταν αυτή που κυριάρχησε στην τελετή των εγκαινίων. 
Στους τοίχους των γραφείων υπάρχουν ακόμη τα συνθήματα που έγραψαν οι δράστες και τα οποία είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά όσοι παρέστησαν στα εγκαίνια. Ο διοργανωτής και πρόεδρος του DEB Μουσταφά Αλή Τσαβούς που πραγματοποίησε την εναρκτήρια ομιλία, χαρακτήρισε το κτίριο «το σπίτι όλης της μειονότητας». 
Σύσσωμη η οικογένεια του ιδρυτή του κόμματος Αχμέτ Σαδίκ παρέστη στα εγκαίνια και, η χήρα του Ισίκ εξέφρασε την χαρά της για τη δημιουργία των γραφείων. Ομιλίες έκαναν επίσης οι ψευδομουφτήδες Κομοτηνής και Ξάνθης, Ιμπραήμ Σερίφ και Αχμέτ Μετέ αντίστοιχα. Μάλιστα ο Ιμπραήμ Σερίφ σήκωσε μια σημαία στα χέρια του που έφερε πάνω το σήμα του κόμματος και τα αστέρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, λέγοντας ότι αυτή τη σημαία δεν θα πέσει ποτέ ξανά κάτω και, θα γίνει η σημαία της μειονότητας στην Ευρώπη. 
Όλες οι ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στην τουρκική γλώσσα, ενώ ο «Χρόνος» εκμαίευσε δήλωση του αντιπροέδρου του κόμματος Οζάν Αχμέτογλου, σχετικά με τους στόχους του κόμματος στην Ελλάδα και την Ευρώπη. Αναλυτικό ρεπορτάζ στην αυριανή έντυπη έκδοση της εφημερίδας «Ο Χρόνος». Παρατίθενται βίντεο από την τελετή εγκαινίων με τις ομιλίες στην τουρκική γλώσσα. 





Πηγή: http://xronos.gr/detail.php?ID=100692

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube