Weather Icon
Γενικά θέματα 6 Ιανουαρίου 2016

Παγκόσμια συνέλευση Χειμαρριωτών στις ΗΠΑ

Παγκόσμια συνέλευση Χειμαρριωτών στις ΗΠΑ

  • O πρόεδρος της Ένωσης Χειμαρριωτών Αμερικής, π. Κοσμάς Καραβέλας, με τον Αμερικανό πρέσβη στην Αλβανία, Ντόναλντ Λου και άλλα μέλη της Ένωσης.
  • Στο Μέριλαντ των ΗΠΑ, από τις 19 έως τις 22 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσουν παγκόσμια συνέλευση οι Χειμαρριώτες της διασποράς. Τη συνέλευση συγκαλεί η Κοινωνία των Χειμαρριωτών (Himarioton Lobby of USA), οργανισμός που συστάθηκε στις αρχές του 20ού αιώνα.
  • Στόχος τους να συζητήσουν και να αναζητήσουν λύσεις για φλέγοντα θέματα που απασχολούν την πατρώα γη, από την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην ελληνική μειονότητα μέχρι το μείζον θέμα των περιουσιών τους.
  • Η διασπορά των Χειμαρριωτών, που εκπροσωπείται και από την Ένωση Χειμαρριωτών Αμερικής, καταγγέλλει κλοπή περιουσιών τους από το αλβανικό κράτος και στήριξη, από αυτό, ομάδων συμφερόντων που διαπράττουν αυθαιρεσίες για να χτίσουν τουριστικά θέρετρα. Υποστηρίζει επίσης ότι μετακινούνται άνθρωποι, προκειμένου να αλλάξει η ισορροπία εθνοτήτων και θρησκειών στην περιοχή.

Χειμαρριώτες με τον π. Κοσμά Καραβέλα
Μεταξύ των ζητημάτων που θα συζητηθούν στην παγκόσμια συνέλευση είναι η εδαφική διαίρεση της περιοχή της Χειμάρρας, τον Ιούλιο του 2014, η οποία, κατά την εκτίμηση των Χειμαρριωτών, απειλεί το μέλλον της περιοχής και των ανθρώπων της.
Στη συνέλευση θα πάρουν μέρος εκπρόσωποι πολιτικών κομμάτων, διπλωμάτες και επενδυτές. Έχουν προσκληθεί ο πρώην διευθυντής της CIA Τζορτζ Τένετ, ο οποίος κατάγεται από το Κηπαρό της βορείου Ηπείρου, και ο Χειμαρριώτης Ολυμπιονίκης Πύρρος Δήμας.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube