REAL TIME |

Weather Icon

Το βίντεο της παρουσίασης του βιβλίου του Σάββα Καλεντερίδη “Κρίση και Πατριωτισμός” στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας

Το βίντεο της παρουσίασης του βιβλίου του Σάββα Καλεντερίδη “Κρίση και Πατριωτισμός” στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας



Το νέο του βιβλίο που έχει τον τίτλο “Κρίση και πατριωτισμός”, παρουσίασε στην Αλεξάνδρεια ο Σάββας Καλεντερίδης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα της Ευξείνου Λέσχης το βράδυ της Παρασκευής 15 Ιανουαρίου 2016.
Τον συγγραφέα προλόγισε ο πολιτικός επιστήμονας, Γιώργος Παναγιωτίδης.

Ο Σάββας Καλεντερίδης στην παρουσίαση-ομιλία του ήταν ιδιαίτερα οξύς στην αναφορά του στις πολιτικές εξελίξεις των τελευταίων 50 ετών…
Σ’ αυτά τα 50 χρόνια, είπε, χάθηκε η Κύπρος, ο επιχειρησιακός έλεγχος του Αιγαίου, η ευκαιρία επέκτασης των χωρικών υδάτων στα 12 μίλια, ανοίγοντας έτσι κερκόπορτες στο Αιγαίο.
Ταυτόχρονα αναφέρθηκε στο ζήτημα των Πομάκων της Θράκης και το ρόλο του Τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής, το “λαθρόβιο” κράτος στα βόρεια σύνορά μας και τόνισε πως όλα αυτά συμβαίνουν χάρις στην αμέριστη συμπαράσταση τoυ αμερικανικού και του εβραϊκού παράγοντα.
Όπως είπε, προγραμματίζουν τον “θάνατο” της Κύπρου την οποία θέλουν να μετατρέψουν σε πλατφόρμα διεθνών συναλλαγών, αποκόπτοντας την από την Ελλάδα, συγκυριαρχία στο Αιγαίο, μέσω της “σαλαμοποίησης”, να δώσουν “διαβατήριο” στα Σκόπια και με Ελληνική συναίνεση και μετατροπή της Θεσσαλονίκης σε “ανοιχτή πόλη” που δεν θα ανήκει μόνο στους Έλληνες.
Για να επιτευχθούν αυτά θα χτυπηθεί ο πατριωτισμός των Ελλήνων, είπε ο Σάββας Καλεντερίδης και ανέφερε συγκεκριμένα ονόματα που παίζουν ρόλο σ’ αυτή την κατεύθυνση.
“Το έργο αρχίζει τώρα, Επιδιώκουν μια Ελλάδα χωρίς Έλληνες”, υπογράμμισε.
Ο κ. Καλεντερίδης έκανε ιστορική αναδρομή σε καίριες στιγμές της Ελληνικής ιστορίας, ως παραδείγματα πατριωτισμού.
Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο γνωστό γράμμα του ηγέτη του ΚΚΕ, Νίκου Ζαχαριάδη μέσα από τις φυλακές της Κέρκυρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στον εμφύλιο πόλεμο τον οποίο, όπως είπε, τον προκάλεσαν οι Άγγλοι ώστε να μην καθίσει στο τραπέζι των νικητών του Β’ παγκοσμίου πολέμου η Ελλάδα και διεκδικήσει αυτά που δικαιούταν.
Είπε ακόμη ότι μετά την απελευθέρωση το κράτος ενσωμάτωσε στον μηχανισμό του δοσίλογους, κουκουλοφόρους και συνεργάτες των Γερμανών.
“Προκαλέσανε τον εμφύλιο στη λογική του “διαίρει και βασίλευε”, είπε. “Από τον εμφύλιο είμαστε όλοι ηττημένοι”!!! Αυτά δεν τα έκανε η Πατρίδα, αλλά ελεγχόμενοι από άλλες δυνάμεις.
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση απάντησε ότι ο πατριωτισμός είναι μια έννοια που πρέπει να αναζητηθεί μέσα από διάλογο και κατέληξε τονίζοντας ότι στόχος είναι να σωθεί η Ελλάδα. Και ο πατριωτισμός είναι αυτός που θα την σώσει.
Όλη η εκδήλωση, με την αρχικές τοποθετήσεις, αλλά και τις απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήματα που τέθηκαν, στο βίντεο:

Πηγή: VERIANET

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube