REAL TIME |

ΗΠΑ , Ιράκ 8 Ιανουαρίου 2016

Δεύτερη έκκληση από τον Ομπάμα στην Τουρκία: “Να αποσύρετε τους στρατιώτες σας από το Ιράκ”!

Δεύτερη έκκληση από τον Ομπάμα στην Τουρκία: “Να αποσύρετε τους στρατιώτες σας από το Ιράκ”!
fft107_mf6864894
Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε τηλεφωνική του συνομιλία με τον πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ Ελ Ιμπαντί, τόνισε την σημασία που έχει η διαφύλαξη τη εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ και είπε πως είναι ανάγκη η Τουρκία να αποσύρει τους στρατιώτες της.

Σύμφωνα με το Iran Turkish Radio (IRIB) ο πρωθυπουργό του Ιράκ Χαϊντάρ Ελ Ιμπαντί, συνομίλησε τηλεφωνικά με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.
Στην ανακοίνωση που έγινε από τον Λευκό Οίκο για την συνομιλία, αναφέρθηκε πως ο Ομπάμα συνεχάρη τον Ιμπαντί για την επιτυχία των ιρακινών δυνάμεων ασφαλείας έναντι της ISIS στην πόλη Ραμάντι.
Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης πως ο Ομπάμα είπε πως ο αγώνας κατά της ISIS θα ενταθεί και ότι θα συνεχιστεί η στήριξη των ΗΠΑ και των εταίρων στην ιρακινή οικονομία, ενώ οι δύο ηγέτες συζήτησαν και περιφερειακά θέματα.

Στην συνομιλία αυτή ο Ομπάμα τόνισε την σημασία που έχει η διαφύλαξη τη εδαφικής ακεραιότητας του Ιράκ και επανέλαβε ¨την ανάγκη να αποσύρει η Τουρκία τα στρατεύματα της από το Ιράκ¨.
http://www.radikal.com.tr/dunya/obamadan-turkiyeye-ikinci-cagri-iraktan-askerini-cek-1497226
Τουρκικά Νέα

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube