Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Ιανουαρίου 2016

Βιβλιοκριτική για το καινούργιο βιβλίο του Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη “Φόνοι στην Κρυστάλη”

Φόνοι στην Κρυστάλλη ονομάζεται το βιβλίο του συγγραφέα Κωνσταντίνου Ιωακειμίδη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ινφογνώμων.
«Μου είπε πως
Αν αποκαλύψω την ταυτότητά της,
Θα με φάει ζωντανό…»
Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης αφιερώνει το αστυνομικό μυθιστόρημά του σε μια μυστηριώδη γυναίκα, αλλά η ιστορία που διαδραματίζεται στις σελίδες του βιβλίου δικαιολογούν πλήρως αυτή την αφιέρωση.

Ο συγγραφέας ανοίγει αμέσως έναν διάλογο με τον αναγνώστη και αυτή η ανοιχτή συνομιλία σε απορροφά καθώς όλα είναι ακόμα στην αρχή τους. Αφού μας παρουσιάζει την «Ηρωίδα Συλλεκτικής Αξίας» και η ιστορία ξεκινά, ο ήρωας «ξεγυμνώνεται» μέσα από τις σκέψεις του, αρνητικές και θετικές.

Έχετε άραγε αναρωτηθεί τι ιστορία κρύβεται πίσω από το προσωπείο του συνταξιδιώτη που κάθεται δίπλα σας στο τρένο; Κάποιοι το έχουμε σαν παιχνίδι για να περνάει η ώρα μας να σκαρώνουμε ιστορίες που έρχονται από το παρελθόν και κουβαλάει το άτομο στις πλάτες του ή για να ακονίζουμε το μυαλό μας ή ακόμα και σε μια προσπάθεια να αναζητήσουμε πηγή έμπνευσης για το επόμενο βιβλίο.
Ο Κωνσταντίνος Ιωακειμίδης στο βιβλίο του «Φόνοι στην Κρυστάλλη» χρησιμοποιεί σαν βάση του ένα ταξίδι με το τραίνο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και μας συστήνει την πιο ενδιαφέρουσα συνταξιδιώτισσα που θα μπορούσε να έχει ένας συγγραφέας. Γιατί ναι, ο ήρωάς του είναι συγγραφέας και όλα συνωμοτούν ώστε σε αυτό το ταξίδι να του «παραδοθεί» ένα Best Seller καθώς οι φονικές ιστορίες εξιστορούνται.
Η ευκολία με την οποία οι ιστορίες διαδέχονται η μια την άλλη και η σιγουριά της γυναίκας, εκπλήσουν τον ήρωα, ο οποίος δεν μπορεί να πιστέψει αυτό που του συμβαίνει. Η έκπληξή του έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την σιγουριά της γυναίκας που φαίνεται ότι γνωρίζει και καθοδηγεί αυτό το παιχνίδι.
Η σουρεαλιστική ιστορία του Ιωακειμίδη, μας επιφυλάσσει μια ανατροπή στο τέλος, άξια του ταξιδιού μας στις σελίδες του βιβλίου του. Δε θα σας την αποκαλύψω γιατί αυτό το ταξίδι αξίζει να το κάνετε μόνοι σας.
Η δομή του βιβλίου και η άνεση με την οποία καταλήγει να «απλώνεται» μπροστά μας δείχνουν την μαεστρία με την οποία ο συγγραφέας μπορεί να διαχειριστεί οποιαδήποτε ιστορία θελήσει και έτσι αναμένουμε με αγωνία την επόμενη δουλειά του.
Γνωρίστε τη Φόνισσα της Κρυστάλλης και τον τίμιο συνταξιδιώτη συγγραφέα και αναζητήστε τον επόμενο ενδιαφέροντα συνταξιδιώτη στο τρένο την επόμενη φορά.

Φόνοι στην Κρυστάλλη  | info

Σελίδες 120
ISBN 960836287-3
Εκδόσεις «Ινφογνώμων»
Φιλελλήνων 14, Αθήνα
Τηλ: 210 3316036
www.infognomon.com

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube