Weather Icon

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Κουρδιστάν

Άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για το Κουρδιστάν
Του Σάββα Καλεντερίδη

Το 2013 ο Ερντογάν έκανε την εξής δήλωση: «Δεν υπάρχει τίποτα κακό στο σύστημα των περιφερειών. Επί Οθωμανικής Αυτοκρατορίας υπήρχαν οι περιφέρειες του Λαζιστάν και του Κουρδιστάν. Μπορούμε να το δούμε και τώρα το σύστημα αυτό».
Τρία χρόνια μετά, ετοιμάζεται να κλείσει στη φυλακή τον Σελαχατίν Ντεμιρτάς και να απαγορεύσει την λειτουργία του Κόμματος της Δημοκρατίας των Λαών, στο οποίο είναι πρόεδρος, με την κατηγορία ότι υπερασπίζεται τη δημιουργία αυτόνομων περιφερειών στην τουρκική επικράτεια.
Μάλιστα, τους τελευταίους δύο μήνες είναι σε εξέλιξη πολεμικές επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας σε τρεις κωμοπόλεις του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν, μία από τις οποίες στην εν δυνάμει πρωτεύουσα, το Ντιγιάρμπακιρ, οι οποίες έχουν σκοπό την καταστροφή των παράλληλων αυτοδιοικητικών και κρατικών δομών που έχουν οικοδομήσει οι Κούρδοι, υπό την καθοδήγηση του κουρδικού απελευθερωτικού κινήματος.
Τι είναι όμως αυτό που έκανε τον Ερντογάν να μιλήσει το 2013 για τη δημιουργία αυτόνομων περιοχών στην Τουρκία και τι είναι αυτό που τον τρόμαξε και άρχισε στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των Κούρδων που θέλουν αυτονομία, διακινδυνεύοντας την κοινωνική ηρεμία και την εσωτερική ασφάλεια, με την απαγόρευση ενός πολιτικού κόμματος που έχει πάρει το 11% των ψήφων του εκλογικού σώματος;
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube