ΗΠΑ , Συρία 26 Δεκεμβρίου 2015

Steve Forbes : Ο “ψευδοπόλεµος” του Οµπάµα ενάντια στον ισλαμικό εξτρεμισμό

Του Steve Forbes 
Οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι αποδεικνύουν µε τον πιο δραµατικό τρόπο την αιµατηρή χρεοκοπία της αµερικανικής εξωτερικής και στρατιωτικής πολιτικής. Η στρατηγική των ΗΠΑ για την καταπολέµηση του ισλαµικού εξτρεµισµού έχει αποτύχει. Και, παρά τη ρητορική του Μπαράκ Οµπάµα περί ενίσχυσης των προσπαθειών για την καταπολέµηση του Ισλαµικού Κράτους σε στενή συνεργασία µε τη Ρωσία και τη Γαλλία, εκείνος αρνείται να αλλάξει θεµελιωδώς την καταστροφική του πορεία.
Προς τι αυτή η επιμονή; 
Ο Ομπάμα έχει µια άκαµπτη άποψη για τον κόσµο και τίποτα δεν µπορεί να του τη µεταστρέψει. Θεωρεί, λοιπόν, πως η βασική αίτια για το κακό που έχει βρει τον πλανήτη είναι ο δυτικός ιµπεριαλισµός και οι επιπτώσεις που άφησε στο πέρασµά του. Πέρα και µακριά από τις ακτές τους, οι ΗΠΑ ήταν πάντοτε µια κακόβουλη παρουσία. Γιατί, παραδείγµατος χάριν, το Ιράν είναι εναντίον των ΗΠΑ; Επειδή το 1953 οι ΗΠΑ και η Μεγάλη Βρετανία στήριξαν έναν εχθρικά διακείµενο προς τη Δύση πρωθυπουργό και αποκατέστησαν τον Σάχη στον θρόνο του.

Φυσικά, ο Οµπάµα δείχνει να αγνοεί ότι ο κόσµος υπέφερε από πολέµους και συγκρούσεις προτού εµφανιστούν οι ΗΠΑ και προτού οι ευρωπαϊκές δυνάµεις καταβροχθίσουν την Αφρική το 1800. Ή ότι η Αφρική µαστιζόταν από τη δουλεία και το δουλεµπόριο προτού πατήσει το πόδι του λευκός στα εδάφη της. Ή ότι οι ΗΠΑ έχουν αγωνιστεί δύο φορές σε παγκόσµιους πολέµους κατά της τυραννίας. Ή ότι έριξαν τη Σοβιετική Ένωση, που ευθυνόταν για τον θάνατο δεκάδων εκατοµµυρίων ανθρώπων. Όλα αυτά δεν έχουν σηµασία. Στην κοσµοθεωρία του, τόσο εµείς όσο και οι κακοί Ευρωπαίοι είµαστε τα φίδια που απογυµνώσαµε τον Κήπο της Εδέµ και τώρα πρέπει να υποστούµε τις συνέπειες.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube