Γενικά θέματα , Ελλάδα 8 Δεκεμβρίου 2015

Παντελής Σαββίδης: Μήπως δεν είναι έτσι κ. Τσίπρα; – Σχόλια στη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Παντελής Σαββίδης: Μήπως δεν είναι έτσι κ. Τσίπρα; – Σχόλια στη συνέντευξη του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός ένιωσε την ανάγκη να παραχωρήσει συνέντευξη σε τέσσερις δημοσιογράφους, η οποία μεταδόθηκε από την ΕΡΤ που, αν δεν αποδοθεί σε ένα σύνδρομο στέρησης του αμφιθεάτρου, θα πρέπει να αποκωδικοποιηθεί ως προς τα μηνύματα που ήθελε να διαχύσει στην κοινωνία.
Ο κ. Τσίπρας ενοχλήθηκε το τελευταίο διάστημα από δύο γεγονότα. Το ένα ήταν η αποτυχία της συνάντησης των πολιτικών αρχηγών, και η άλλη το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Die Welt. Και στις δύο περιπτώσεις αμφισβητήθηκαν τακτικές επιλογές του κ. Τσίπρα που εγγυώνται, όμως, τη διαχείριση της εξουσίας.
Στην πρώτη περίπτωση φάνηκε πως το κόστος των αλλαγών στα μεγάλα ζητήματα –κυρίως το ασφαλιστικό και το μισθολογικό– θα το επωμισθεί μόνος του, χωρίς να μπορέσει να το επιμερίσει και στα κόμματα της αντιπολίτευσης. Ήταν κάτι στο οποίο προσέβλεπε και για το οποίο ενεργοποίησε, και θα συνεχίσει να ενεργοποιεί, Ευρωπαίους συνομιλητές του (όπως ο Ολάντ) να του παράσχουν βοήθεια. Η αντιπολίτευση, όμως, έχει συνειδητοποιήσει πως δεν υπάρχουν περιθώρια υποστήριξης των μέτρων που θα αναγκαστεί να πάρει η κυβέρνηση, χωρίς την πλήρη εξάλειψή της από το πολιτικό φάσμα.
Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube