Weather Icon
Αυστραλία , Ποντιακό Ζήτημα 21 Δεκεμβρίου 2015

O Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνουν τους απανταχού αρνητές – Στον «πάγο» μνημείο για τα θύματα της Γενοκτονίας στην Αυστραλία

O Φίλης και ο ΣΥΡΙΖΑ ενθαρρύνουν τους απανταχού αρνητές – Στον «πάγο» μνημείο για τα θύματα της Γενοκτονίας στην Αυστραλία
  • Τα μέλη του συμβουλίου DECC Σοφία Κοτανίδη, Ναλιάχ Σουριγιακουμαράν και Καταρίνα Μπρόζοβιτς στους Κήπους Bramham (Josie Hayden)
Οι έντονες αντιδράσεις ιδιωτών και ορισμένων οργανώσεων (ανάμεσά τους και μια τουρκική) ματαίωσαν πριν από λίγες μέρες τα αποκαλυπτήρια του πρώτου αφιερωμένου στα θύματα των γενοκτονιών μνημείου της Αυστραλίας, στους Κήπους Ray Bramham στο Πρέστον της Βικτώριας.
Τέσσερις κάτοικοι του Πρέστον διαμαρτυρήθηκαν για την ανέγερση του μνημείου για τα «Θύματα της Γενοκτονίας και των Πράξεων Γενοκτονίας», καθώς και για τη χρήση της λέξης «γενοκτονία».
«Εάν το συμβούλιο επιθυμεί να ανεγείρει μνημείο ώστε οι Αυστραλοί να μπορούν να προβληματιστούν για τις Πράξεις Γενοκτονίας, τότε δεν χρειάζεται παρά να κοιτάξει στην πρόσφατη ιστορία της Αυστραλίας και τη συνεχιζόμενη μεταχείριση των Πρώτων Αυστραλών» ανέφερε η μία από τις ενστάσεις. «Ένα γενικό μνημείο για τα Θύματα των Γενοκτονιών και τις Πράξεις Γενοκτονίας θα παραγκωνίσει ακόμα περισσότερο την αλήθεια των ιθαγενών και θα προσβάλει περαιτέρω τους Αβορίγινες» υπογραμμίζει άλλος πολίτης.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube