REAL TIME |

Γερμανία , Ευρωπαϊκή Ένωση 16 Δεκεμβρίου 2015

Η ιστορική ομιλία της Merkel

Η ιστορική ομιλία της Merkel

“Είναι η ταυτότητα της χώρας μας να πετυχαίνουμε μεγαλύτερα πράγματα”, δήλωσε η Merkel. Η ικανότητα να δείχνουμε “was in uns steckt” (“από τι είμαστε φτιαγμένοι”)
“Τι θα αλλάξει στη Γερμανία;” αναρωτήθηκε μαζί τους. “Τη θέλουμε άραγε αυτή την αλλαγή; Τι επιπτώσεις θα έχουν πάνω μας οι ξένες κουλτούρες; Θα μείνει η Γερμανία όπως την ξέρουμε σήμερα;” Υπάρχουν μόνο δύο τρόποι για να χειριστεί κανείς αυτές τις αμφιβολίες, είπε η Merkel: Αδράξτε την ευκαιρία να μάθετε, ή μείνετε κλειστοί απέναντι στον κόσμο -πράγμα αδύνατον στον κόσμο του 21ου αιώνα.
“Όποιος αναζητά καταφύγιο σε εμάς, πρέπει να σέβεται τους νόμους και τις παραδόσεις μας και πρέπει να μαθαίνει γερμανικά”
“Το Multikulti οδηγεί σε παράλληλες κοινωνίες, και ως εκ τούτου το Multikulti σημαίνει να ζεις σε ένα ψέμα”
Του 
Θα έπρεπε να είναι ο ευχαριστήριος λόγος της όταν θα παραλάμβανε το Νόμπελ, αλλά πρακτικά, τα περίπου 1.000 μέλη του γερμανικού κόμματος της Ένωσης Χριστιανοδημοκρατών (CDU) ήταν πιθανώς καλύτερο κοινό για την ομιλία που έδωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος Angela Merkel τη Δευτέρα. Και η Merkel είναι κυρίως πρακτικός άνθρωπος.
Προτού εμφανιστεί στο ετήσιο συνέδριο του κόμματος στην Καρλσρούη, λάμβαναν χώρα οι συνηθισμένες συζητήσεις για ρήξεις και εσωτερικές εντάσεις λόγω της στάσης της Merkel στο θέμα των προσφύγων. Όταν τελείωσε, αναγκάστηκε να σταματήσει το κοινό που χειροκροτούσε όρθιο για εννέα λεπτά, λέγοντας: “Έχουμε ακόμα δουλειά να κάνουμε”. Το περιοδικό Der Spiegel την χαρακτήρισε ως την πιο σημαντική ομιλία της καριέρας της. Αυτό μπορεί να είναι υπερβολή, αλλά η Merkel, που δεν είναι εύγλωττη από τη φύση της ή και λόγω κατάρτισης ακόμα, παρά την πολιτική της σταδιοδρομία που έχει να επιδείξει μία δεκαετία στο ρόλο της καγκελάριου, την αντιμετώπισε σαν να είχε πολλά να αποδείξει.

Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube