FT : Η μαφία αναλαμβάνει τη λαθρομετανάστευση στην Τουρκία

Ανέβηκαν το τελευταίο διάστημα οι «τιμές» για το πέρασμα στην Ελλάδα. Η αστυνομία της Τουρκίας εμφανίζεται περισσότερο «δραστήρια» στην προσπάθεια αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης αλλά η ροή δεν δείχνει να ανακόπτεται.

Ο Abdul Naseer ξόδεψε περισσότερο από ένα μήνα για να περάσει κρυφά από τα αφγανικά και ιρανικά σύνορα και να φτάσει στο Τσεσμέ, μια μικρή παραθαλάσσια πόλη της Τουρκίας σε πολύ κοντινή απόσταση από την Ελλάδα.
Αλλά καθώς ο 22χρονος έτρεμε από το κρύο ένα πρωί του Δεκεμβρίου, φαινόταν σχεδόν αδύνατο να διανύσει αυτά τα τελευταία λίγες εκατοντάδες μέτρα. Το νερό ήταν κρύο, οι άνεμοι ισχυροί και ο λαθρέμπορος στον οποίο είχε δώσει 800 δολάρια για μια θέση σε μια βάρκα δε φαινόταν πουθενά.
Είχε περάσει μια εβδομάδα από τη στιγμή που η τελευταία από τις πλαστικές βάρκες που χωρούν 40 άτομα, και έχουν γίνει το κύριο μέσο προς την ΕΕ, είχε φύγει από αυτή τη συγκεκριμένη παραλία, ανέφερε. Περίπου 1.200 άνθρωποι τριγύριζαν στην ακτή, καίγοντας σκουπίδια για να ζεσταθούν και κρατώντας τα παιδιά τους μπροστά από το γαλάζιο λαμπερό νερό αγναντεύοντας προς το στόχο τους.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube