REAL TIME |

Ευρωπαϊκή Ένωση , ΗΠΑ 14 Δεκεμβρίου 2015

FT: Η μεγάλη ήττα της μεσαίας τάξης

Η μεσαία τάξη στις ΗΠΑ συρρικνώνεται τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες. Αντιπροσωπεύει το 50% ή και μικρότερο του ενήλικου πληθυσμού από 61% στα τέλη του 1960. Το χάσμα σε πλούσιους και φτωχούς, ο ρόλος της παγκοσμιοποίησης και η σημασία της εκπαίδευσης.

H αμερικάνικη μεσαία τάξη έχει συρρικνωθεί μόλις στο μισό του πληθυσμού για πρώτη φορά τις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες, καθώς οι δυνάμεις της τεχνολογικής αλλαγής και της παγκοσμιοποίησης δημιουργούν ένα χάσμα ανάμεσα στους νικητές και τους χαμένους σε μια κατακερματισμένη αμερικάνικη κοινωνία.

Τα μέλη της μεσαίας τάξης είναι πλέον οριακά λιγότερα από αυτά των χαμηλότερων και υψηλότερων εισοδηματικών στρωμάτων μαζί, για πρώτη φορά από τις αρχές του 1970, σύμφωνα με τους ορισμούς του Pew Research Center σε έρευνα που μοιράστηκε με τους Financial Times.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube