Weather Icon

Η Κομισιόν διαμελίζει την εθνική κυριαρχία

Η Κομισιόν διαμελίζει την εθνική κυριαρχία

Της Κύρας Αδάμ
Με βασικό στόχο να περιοριστεί, ει δυνατόν στο ελάχιστο, η είσοδος προσφύγων σε ευρωπαϊκό έδαφος και να εξαλειφθούν οι ροές παράνομων μεταναστών προς την ΕΕ, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε την Τρίτη και θα υποβάλει προς τελική ψήφιση στο Συμβούλιο Κορυφής την Πέμπτη, πρόταση κατάργησης της FRONTEX και αντικατάστασης της από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων και Ακτοφυλακής με υπεραυξημένες αρμοδιότητες. Στην περίπτωση της Ελλάδας σημαίνει διαμελισμό παραχώρησης εθνικής κυριαρχίας, αλλά και περιορισμό των θαλάσσιων συνόρων της στα 6 νμ, που ευνοεί μεσοπρόθεσμες ανακατατάξεις και αναδιατάξεις στο Αιγαίο προς όφελος βεβαίως της Τουρκίας και μόνον.
Η πρόταση της Επιτροπής αναφέρεται στην ανάγκη φύλαξης των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ με εκτενέστατες αναφορές στην αυξημένη και ενισχυμένη φύλαξη αλλά και έλεγχο των εξωτερικών θαλασσίων συνόρων της ΕΕ, δηλαδή στην Ελλάδα.
Σύμφωνα με το κείμενο, εξωτερικά θαλάσσια σύνορα της ΕΕ θεωρείται η περιοχή στην οποία δρα η εθνική ακτοφυλακή, δηλαδή μέσα στα υφιστάμενα χωρικά ύδατα των 6νμ γύρω γύρω από τα ελληνικά νησιά του Αν Αιγαίου.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube