Σάββας Καλεντερίδης , Συρία 21 Δεκεμβρίου 2015

Μετά τις τεκτονικές αλλαγές στη Συρία, τι; – Γιατί οι Τούρκοι έχουν κατεβάσει από τα ράφια τους χάρτες της Συνθήκης των Σεβρών!

Μετά τις τεκτονικές αλλαγές στη Συρία, τι; – Γιατί οι Τούρκοι έχουν κατεβάσει από τα ράφια τους χάρτες της Συνθήκης των Σεβρών!
του Σάββα Καλεντερίδη 

Στο άρθρο της Παρασκευής αναφερθήκαμε στις τεκτονικές αλλαγές που συντελούνται στη Μέση Ανατολή-Ιράκ-Συρία και καταλήγοντας σημειώσαμε ότι Τούρκοι πολιτικοί και επιτελείς έχουν κατεβάσει τους τόμους και τους χάρτες της Συνθήκης των Σεβρών, γιατί οι εξελίξεις μπορεί να οδηγήσουν την Τουρκία σε μια κατάσταση, που θα την υποχρεώσουν –στην καλύτερη γι’ αυτήν περίπτωση– να αναγνωρίσει αυτονομία στους Κούρδους του τουρκοκρατούμενου Κουρδιστάν. Kάτι που πιθανόν να ανοίξει το δρόμο και για άλλες αυτονομίες!
Τις προηγούμενες ημέρες έγιναν κάποια πολύ σημαντικά πράγματα στη Συρία και το Ιράκ, που αποδεικνύουν ότι ΗΠΑ και Ρωσία έχουν συμφωνήσει επί της αρχής να αποκλείσουν την Τουρκία από αυτά που θα αποφασιστούν το επόμενο διάστημα για τη Συρία (και για το Ιράκ).

Εξέλιξη που προμηνύει ότι η επόμενη χώρα η οποία θα κληθεί να αντιμετωπίσει ανάλογες καταστάσεις, είναι η ίδια η Τουρκία.
Για να κατανοήσουμε τις γεωπολιτικές ισορροπίες, το συσχετισμό δυνάμεων και τη στάση ΗΠΑ και Ρωσίας απέναντι στην Τουρκία, θα πρέπει κατ’ αρχάς να σημειώσουμε την ανακοίνωση που έγινε πριν από μερικά 24ωρα από το γραφείο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ Τζον Μπάιντεν, με την οποία ο δεύτερος τη τάξει της υπερδύναμης ζητεί από την Τουρκία να αποσύρει τα στρατεύματά της από την περιοχή της Μοσούλης και από την επικράτεια του Ιράκ.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube