Weather Icon
Γερμανία , Ρωσία , Συρία 2 Δεκεμβρίου 2015

Γερμανίδα ΥΠΑΜ: «Δεν θα δίνουμε πληροφορίες στη Ρωσία για πολεμικές πτήσεις στη Συρία»

Η γερμανίδα ΥΠΑΜ με την καγκελάριο Μέρκελ
Η Ρωσία δεν θα λάβει σχέδια πτήσης ή άλλες πληροφορίες σχετικά με τις ενέργειες της Γερμανικής Πολεμικής Αεροπορίας στη Συρία, σύμφωνα με τις δηλώσεις της Γερμανίδας υπουργού Άμυνας, Ούρσουλα φον Ντε Λάιεν. 
«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω για μια ακόμη φορά ότι οι εικόνες και οι πληροφορίες σχετικά με το πού πετάμε είναι γνωστές αποκλειστικά μεταξύ των συμμετεχόντων του συνασπισμού στον οποίο ηγούνται οι ΗΠΑ. Αυτά τα στοιχεία δεν θα γνωστοποιούνται στη Ρωσία», είπε στον τηλεοπτικό σταθμό N24 η Γερμανίδα υπουργός Άμυνας.
«Το ποιος πετάει που θα γνωστοποιείται στη Ρωσία μόνο για την αποφυγή συγκρούσεων», πρόσθεσε η Ούρσουλα φον Ντε Λάιεν.
Η υπουργός Άμυνας της Γερμανίας πρόσθεσε ότι το Βερολίνο θα δίνει πληροφορίες μόνο για το «ποιος πετάει που» στη Μόσχα, για την αποφυγή συγκρούσεων στον εναέριο χώρο της Συρίας.


Η Ρωσία διεξάγει αντιτρομοκρατικές αεροπορικές επιχειρήσεις στη Συρία από τις 30 Σεπτεμβρίου, μετά το αίτημα του προέδρου της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube