Weather Icon
ΗΠΑ , Ουκρανία , Ρωσία , Συρία 16 Δεκεμβρίου 2015

Πούτιν: Αναζήτηση κοινής στάσης με τις ΗΠΑ για την κρίση στη Συρία

Πούτιν: Αναζήτηση κοινής στάσης με τις ΗΠΑ για την κρίση στη Συρία
Κοινούς τρόπους αντιμετώπισης της κρίσης στη Συρία και στον τερματισμό του αιματηρού εμφυλίου, αλλά και του ουκρανικού ζητήματος αναζητούν Ρωσία και ΗΠΑ.
Όπως δήλωσε χθες βράδυ ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, οι δύο χώρες πρέπει να βάλουν στην άκρη τις διαφωνίες και να προχωρήσουν σε κοινή κατέυθυνση για τις δύσκολες κρίσεις.  

Μετά από την συνάντηση που είχε με τον αμερικανό υπουργό ΕξωτερικωνΤζον Κέρι στο Κρεμλίνο, οι οποία διήρκησε τρεις ώρες, ο πρόεδρος Πούτιν είπε πως Ρωσία και ΗΠΑ θα συνεχίσουν τις συνομιλίες προκειμένου να συζητήσουν το προωθούμενο ειρηνευτικό σχέδιο για την Συρία: «Ξέρετε πως  αναζητούμε μαζί σας την επίλυση των πιο δύσκολων κρίσεων. Γνωρίζω πολύ καλά πως η αμερικανική πλευρά έχει προετοιμάσει για την σημερινή συνάντηση στο υπουργείο Εξωτερικών τη δική της άποψη σχετικά με την επίλυση ορισμένων προβλημάτων, συμπεριλαμβανομένης και της συριακής κρίσης. Στόχος μας είναι η συνεργασία».
Ο αμερικανός ΥΠΕΞ έκανε χθες δεκτό το μακροχρόνιο αίτημα της Μόσχας να προχωρήσουν οι ειρηνευτικές συνομιλίες για τη Συρία με τη συμμετοχή της κυβέρνησης Ασαντ, και η τύχη της χώρας να καθοριστεί από τους πολίτες της. Όπως δήλωσε ο Κέρι «από τη σημερινή συνάντηση προσδοκά την επίτευξη προόδου και τη γεφύρωση των διαφορών μεταξύ των δύο χωρών».

Όσον αφορά στην Ουκρανία, ο Κέρι ενέμεινε στην εφαρμογή της συμφωνίας του Μινσκ, η οποία συνιστά και το «κλειδί» για την άρση τωνκυρώσεων εναντίον της Ρωσίας.

Νωρίτερα χθες ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ έχει συναντηθεί στη Μόσχα με τον Τζον Κέρι για να συζητήσουν για την κρίση στη Συρία, την απειλή των τζιχαντιστών τρομοκρατών του Ισλαμικού Κράτους, τις διμερείς σχέσεις των δυο κράτων, αλλά και το Ουκρανικό.

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube