Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 3 Δεκεμβρίου 2015

Κοιμάται και ονειρεύεται και βλέπει πως παντρεύεται…

Ο πρωθυπουργός προβλέπει την επιστροφή της οικονομίας σε ανάπτυξη το 2016. Μπορεί να έχει κάποια βάση αυτή η πρόβλεψη ή είναι απλά μια εκτίμηση σαν εκείνη του πρώην υπουργού του της κοινωνικής ασφάλισης  κ. Στρατούλη στις 28 Φεβρουαρίου του 2015 πως στις 20 Δεκεμβρίου, δηλαδή σε δύο εβδομάδες από σήμερα, 1,2 εκατ. συνταξιούχοι θα πρέπει να πάνε στις τράπεζες να εισπράξουν την 13η σύνταξη; Βλέπετε και φωτογραφία από σχετικό ρεπορτάζ της εποχής στο τέλος του άρθρου.
Για την ακρίβεια σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Capital.gr χθες ο κ. Τσίπρας και το οικονομικό του επιτελείο εκτιμούν τα εξής:
“Tο 2016 θα σηματοδοτήσει τη στροφή στην ανάπτυξη και την αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης, η οποία θα εμπεδωθεί κατά προτεραιότητα, για τα λιγότερο ευνοημένα κοινωνικά στρώματα” ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε ομιλία του στο 26ο ετήσιο συνέδριο του Ελληνο-Αμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου με θέμα: “Η ώρα της ελληνικής οικονομίας”. Εκτίμησε δε ότι “αν το 2015 ήταν το έτος της σταθεροποίησης της χώρας στην Ευρωζώνη, το έτος του οριστικού τέλους του “Grexit”, το 2016 θα πρέπει να είναι η χρονιά για την αφετηρία για την έξοδο από την κρίση”.
Για τη συνέχεια Capital

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube