Γενικά θέματα , Ελλάδα 15 Δεκεμβρίου 2015

Θεόφιλος Πουταχίδης: Σαν «παλιόψαθα των εθνών»

Θεόφιλος Πουταχίδης: Σαν «παλιόψαθα των εθνών»

Είμαι ανάμεσα σε εκείνους που έβλεπαν την κρίση που βιώνουμε ως χώρα να ’ρχεται πολύ πριν ξεσπάσει, από τις αρχές του 2000. Δεν είμαστε προφήτες. Απλώς εκτιμήσαμε ότι η κρίση των αρχών και των αξιών στην κοινωνία μας θα οδηγούσε νομοτελειακά σ’ αυτό που ζούμε τώρα. Είμαι της άποψης πως η ρίζα του κακού βρίσκεται στο γεγονός ότι έχουμε απαρνηθεί θεμελιώδη χαρακτηριστικά της ελληνικής μας ταυτότητας.
Από τις φιλόξενες στήλες του δυναμικού pontos-news.gr, με κάποια άρθρα που θα έχουν μια νοηματική συνέχεια, θα προσπαθήσω σταδιακά να αναδείξω αυτά που νομίζω ως βασικά αίτια και τους μηχανισμούς αυτής της αρρώστιας.
Βήμα-βήμα, άρθρο με άρθρο, θα προσπαθήσουμε αρχικά να εντρυφήσουμε στο πώς η απόκλιση από τις πατροπαράδοτες αρχές του ελληνισμού επηρεάζει την ποιότητα της δημοκρατίας μας.
Η σύγχυση που έχουμε, ως Έλληνες, για το τι πραγματικά είναι η δημοκρατία, με αφήνει εμβρόντητο. Αυτό το βρίσκω ειρωνικά τραγικό, γιατί εμείς είμαστε αυτοί που την ανακαλύψαμε. Κι έτσι έχουμε ευθύνη απέναντι στην ιστορία να την διδάσκουμε στην εφαρμογή της στον κόσμο ολόκληρο.

Η συνέχεια του άρθρου στο Pontos-news

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube