Γενικά θέματα , Ελλάδα 5 Δεκεμβρίου 2015

Σιγά σιγά, εμείς αποχωρούμε από τον κόσμο

Σιγά σιγά, εμείς αποχωρούμε από τον κόσμο
Η EXPO 2015 είναι μια διεθνής έκθεση ή, μάλλον, η Διεθνής Έκθεση, αυτή που γίνεται κάθε λίγα χρόνια από το 19ο αιώνα και συγκεντρώνει σε ένα χώρο επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας από όλο τον κόσμο. Ο πύργος του Άιφελ χτίστηκε στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης του 1889, ας πούμε. Φέτος, η EXPO έγινε στο Μιλάνο. Πέρασα μια ημέρα εκεί τον Οκτώβριο.
Δεν ήξερα ότι τέτοιες εκθέσεις γίνονται ακόμη, και ομολογουμένως πήγα κάπως απροετοίμαστος. Έχω γράψει τις λεπτομέρειες αλλού αλλά, πολύ συνοπτικά, μπορώ να σας πω ότι επρόκειτο για μια αχανή έκταση με περίπου διακόσια “περίπτερα”, δεκάδες από τα οποία είχαν το μέγεθος κτιριακών συγκροτημάτων. Περίπτερα είχαν λίγες δεκάδες χορηγοί, φορείς και διεθνείς οργανισμοί, και περίπου 150 χώρες. Το θέμα της έκθεσης ήταν το μέλλον της τροφής, κι αυτό σημαίνει ότι οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν μια σειρά από καινοτομίες στη συσκευασία, τη διατήρηση και την προετοιμασία του φαγητού στο “σούπερ μάρκετ του μέλλοντος”, να φτιάξουν ad hoc αναψυκτικά από μηχανήματα της Coca Cola μέσα σε δευτερόλεπτα, να γνωρίσουν ό,τι χρειάζεται να ξέρει κανείς για την παραγωγή και την κατανάλωση προϊόντων όπως ο καφές ή η σοκολάτα από τα αντίστοιχα περίπτερα, και να δει στα περίπτερα κάθε χώρας το πώς αντιμετωπίζει την παραγωγή και την κατανάλωση τροφής σε μια εποχή στην οποία οι ανάγκες και οι απαιτήσεις των λαών του κόσμου για ποιοτικών και υγιεινών τροφών -και, μαζί, και οι ενεργειακές απαιτήσεις τους- αυξάνονται.

Για τη συνέχεια Kathimerini

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube