Weather Icon
Γενικά θέματα 14 Δεκεμβρίου 2015

Μιχαλάκης Παναγή: Επεσε μαχόμενος στον Κυπαρισσόβουνο

Μιχαλάκης Παναγή: Επεσε μαχόμενος στον Κυπαρισσόβουνο
Άλλον έναν μέχρι πρότινος αγνοούμενο της τουρκικής εισβολής, αποχαιρέτισε σήμερα η Κύπρος. Πρόκειται για τον Έφεδρο Καταδρομέα Ανθυπολοχαγό Μιχαλάκη Παναγή, από τον Πρόδρομο.
41 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή του 1974, συγγενείς, φίλοι και συμπολεμιστές αποχαιρέτισαν σήμερα με τις δέουσες τιμές τον Έφεδρο Ανθυπολοχαγό της Τριακοστής Πρώτης Μοίρας Καταδρομών, Μιχαλάκη Παναγή από τον Πρόδρομο. Η εξόδιος ακολουθία για τον ήρωα φοιτητή νομικής, μόλις 21 ετών τότε, εψάλη από τον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονα στη Μακεδονίτισσα. 
Τα ίχνη του άτυχου παλικαριού, χάθηκαν στις 2 Αυγούστου του 1974 στην περιοχή Κυπαρισσόβουνος, μεταξύ των κατεχόμενων κοινοτήτων Λαπήθου και Καραβά. 
Τα οστά του, εντοπίστηκαν σε ομαδικό τάφο και ταυτοποιήθηκαν με τη μέθοδο DNA. 
Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο Υπουργός Άμυνας Χριστόφορος Φωκαΐδης:
“Αναλήφθηκε από τις πλαγιές του Πενταδακτύλου, στους ουρανούς της αιώνιας δόξας και τιμής”.
Ο συμπολεμιστής του Χρίστος Μαλούχος είπε: “Είχα την τιμή να τον έχω ομαδάρχη και ήμουν μαζί του από τη διαδρομή μας μέχρι το σημείο της μάχης και πολεμήσαμε δίπλα-δίπλα”. 
Εκπρόσωποι κομμάτων, σωματείων και οργανωμένων συνόλων κατέθεσαν στεφάνια στην μνήμη του ήρωα καταδρομέα Μιχαλάκη Παναγή, ενώ οι παρευρισκόμενοι έψαλαν το Εθνικό Ύμνο. 

ant1iwo

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube