Γενικά θέματα , Ελλάδα 23 Δεκεμβρίου 2015

Μην μας δουλεύετε με τις αντικειμενικές…

Μην μας δουλεύετε με τις αντικειμενικές…

Μας λένε ότι δεν είχαν χρόνο να μελετήσουν το θέμα και για αυτό προτείνουν οριζόντιες μειώσεις στις αντικειμενικές αξίες από 5% έως 20%, όταν η ίδια η ΤτΕ μιλά για πτώση τιμών στην αγορά κατοικιών άνω του 40%, την τελευταία επταετία. Ποιον κοροϊδεύουν;

Φίλτατοι, καλή σας ημέρα!
Σαφή εμπαιγμό των εκατοντάδων χιλιάδων ιδιοκτητών ακινήτων στην Ελλάδα θα συνιστούσε ενδεχόμενη υιοθέτηση από το υπουργείο Οικονομικών των προτάσεων που εμφανίζεται να υπέβαλε «ειδική επιτροπή» για την μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 5% έως 20%, όταν οι αγοραίες τιμές έχουν καταβαραθρωθεί σε ποσοστό άνω του 40% τα τελευταία χρόνια.
Στον βαθμό που η πρόταση της λεγόμενης «ειδικής επιτροπής» που συστάθηκε προ μηνός περίπου από το υπουργείο Οικονομικών αφορά όντως οριζόντιες μειώσεις στις τιμές ζώνης, 5% στις φθηνές περιοχές με αξίες έως 1.000 ευρώ ανά τετραγωνικό, 15%-20% για μεσαίες περιοχές (από 1.050 έως και 3.000 ευρώ) και 10% για τις ακριβές περιοχές, τότε σαφώς πρόκειται για έναν εμπαιγμό.
Πρώτον, διότι για ακόμη μια φορά «εφευρίσκονται» οι λεγόμενες «οριζόντιες μειώσεις», οι οποίες ισοπεδώνουν κάθε έννοια διαφοροποίησης μεταξύ ακινήτων, δεύτερον, διότι παρατείνουν το καθεστώς στρεβλής απεικόνισης των τιμών στην αγορά ακινήτων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την δυνατότητα διενέργειας συναλλαγών σε αυτήν και τρίτον, διότι καταδεικνύουν ότι ο στόχος τους είναι αμιγώς εισπρακτικός.

Για τη συνέχεια Euro2Day

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube