Weather Icon
Ελλάδα , Οικονομική Κρίση , ΠΦΑ 14 Δεκεμβρίου 2015

Ο Μάο, ο Κάστρο, ο Τσίπρας, η Μέρκελ…

Για όσους έχουν αίσθηση των οικονομικών συνθηκών στην Ελλάδα τα πράγματα είναι απλά και καθαρά. Και οι επιλογές επίσης δεν είναι πολλές.
Η χώρα μας ζει τούτα τα χρόνια σε έναν κόσμο απόλυτα αλληλοεξαρτώμενο και αλληλοεπηρεαζόμενο, ο οποίος στο ορατό μέλλον δεν πρόκειται να αλλάξει.

Επιπλέον, η Ελλάδα τυχαίνει να εξαρτάται νομισματικά και οικονομικά από την Ευρωπαϊκή Ενωση, καθώς είναι ενταγμένη στην ευρωζώνη, δεν μπορεί να εκτυπώσει νόμισμα και η οικονομία της είναι ουσιαστικά χρεοκοπημένη και επιβιώνει με τη βοήθεια των άλλων.Το πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας είναι κατά βάση χρηματοδοτικό και παραγωγικό μαζί και αποτυπώνεται πλήρως μέσω της αποταμίευσης και των επενδύσεων.
Η αποταμίευση έχει καταστεί αρνητική την ώρα που η υπόλοιπη Ευρώπη αποταμιεύει σχεδόν το 20% του εθνικού εισοδήματος. Εξ αυτού του γεγονότος λείπουν αυτόματα από την ελληνική οικονομία περισσότερα από 30 δισ. ευρώ. Αν μάλιστα συνυπολογιστεί ότι οι επενδύσεις έχουν καταρρεύσει, έχοντας υποχωρήσει από το 13% στο 1% του ΑΕΠ, τότε εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθείς ότι λείπουν τουλάχιστον 50 δισ. ευρώ από την οικονομία μας.
Για τη συνέχεια TO BHMA

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube