REAL TIME |

Weather Icon
Γενικά θέματα 23 Δεκεμβρίου 2015

Απορρίπτει η Τσεχία το ελληνικό αίτημα για ανασκευή δηλώσεων

Απορρίπτει η Τσεχία το ελληνικό αίτημα για ανασκευή δηλώσεων
Σε απόρριψη του ελληνικού αιτήματος για ανασκευή των δηλώσεων του Τσέχου Προέδρου προχώρησε η Τσεχική Προεδρία το απόγευμα, καθώς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Τσέχου Πρόεδρου, ο Μίλος Ζέμαν δεν πρόκειται να αυτολογοκριθεί και επιμένει στις θέσεις του.
Ο εκπρόσωπος της Τσέχικης Προεδρίας, Γιρι Οβσατσεκ, σχολιάζοντας την απόφαση της Αθήνας να ανακαλέσει τον πρεσβευτή της από την Πράγα, δήλωσε ότι «οι δηλώσεις του κ. Ζέμαν έχουν επαναληφθεί πολλές φορές στο παρελθόν και ο Πρόεδρος επιμένει και θα επιμείνει στις θέσεις του και διατηρεί το δικαίωμα του να τις εκφράζει δημοσίως».
Ο Υπουργός εξωτερικών Λουμπομιρ Ζάοραλεκ δήλωσε ότι θα έχει τηλεφωνική επικοινωνία με τον Νικό Κοτζιά για να διαπιστώσει ποιοι είναι οι «πραγματικοί λόγοι» που οδήγησαν στην ανάκληση του πρεσβευτή.
Παρά το γεγονός ότι ήταν επιβεβλημένη η εντονότατη αντίδραση της Αθήνας στις δηλώσεις του κ. Ζέμαν, είναι προφανές ότι ήταν καταδικασμένο να απορριφθεί το αίτημα της Ελλάδας για ανασκευή των δηλώσεών του, καθώς τέτοιες ενέργειες γίνονται μέσω της διπλωματικής οδού.

Για τη συνέχεια Liberal

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube