Weather Icon
Συρία , Τρομοκρατία 14 Δεκεμβρίου 2015

«Οι στόχοι κρύβονται, είναι διασκορπισμένοι και δύσκολο να ανιχνευθούν»

«Οι στόχοι κρύβονται, είναι διασκορπισμένοι και δύσκολο να ανιχνευθούν»
Γαλλικά αεροσκάφη βομβάρδισαν την Ράκα, πρωτεύουσα του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία, και χτύπησαν ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης και μια αποθήκη όπλων των τζιχαντιστών. Αλλά 10 γαλλικά αεροπλάνα που ρίχνουν 20 βόμβες είναι απίθανο να επιτύχουν πάρα πολλά, γιατί οι στόχοι κρύβονται, είναι διασκορπισμένοι και δύσκολο να ανιχνευθούν», γράφει ο Πάτρικ Κόκμπερν στον Independent.
Ακολουθούν αποσπάσματα από την ανάλυση:
«Οι περιορισμοί της αποτελεσματικότητας των γαλλικών στρατιωτικών ενεργειών καθίστανται σαφείς από την αποτυχία της πολύ μεγαλύτερης αμερικανικής αεροπορικής εκστρατείας, που ξεκίνησε τον Αύγουστο του περασμένου έτους. Εχει προκαλέσει ζημιές και απώλειες στο ISIS και, σε ορισμένες περιπτώσεις, οδήγησε στην ήττα του σε μάχες στο έδαφος με τους Κούρδους στη Συρία και στο Ιράκ. Αλλά, παρά το γεγονός ότι ήταν ευάλωτοι σε επιθέσεις από τον αέρα,  οι τζιχαντιστές μπόρεσαν να καταλάβουν την Παλμύρα στη Συρία και το Ραμάντι στο Ιράκ τον Μάιο.
Για τη συνέχεια Kourdistoportocali

Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις που αφορούν τα εθνικά θέματα, τις διεθνείς σχέσεις, την εξωτερική πολιτική, τα ελληνοτουρκικά και την εθνική άμυνα.
Ακολουθήστε το infognomonpolitics.gr στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Facebook

Ακολουθήστε τον Σάββα Καλεντερίδη στο Twitter

Εγγραφείτε στο κανάλι του infognomonpolitics.gr στο Youtube

Εγγραφείτε στο κανάλι του Σάββα Καλεντερίδη στο Youtube